Sociedad
SOCIETAT

La Paeria garanteix allotjament als temporers fins el proper 21 d'agost

Acord entre l'ajuntament i l'entitat Papers per a Tothom, que demana una solució global amb la implicació d'organitzacions agràries i institucions de cara a properes campanyes

Els temporers han tornat a la plaça del Seminari de Lleida després del desallotjament temporal d'aquest dimarts.ACN

Lleida

L'ajuntament de Lleida ofereix fins al 21 d'agost, que és la data que  preveu que acabi la campanya de la fruita, allotjament i altres serveis d'atenció personal als temporers que viuen al carrer a la ciutat.

FÈLIX LARROSA, alcalde acctal Lleida :'Totes les institucions hem de buscar solucions'

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000136272//" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Així ho han acordat Paeria i l'entitat Papers per a Tothom. Hi podran estar durant set dies. Després del 21 d'agost, s'atendrà cas per cas. La portaveu del col.lectiu, Nogay Ndiaye, demana solucions per evitar nous campaments en el futur. "Cal una reunió amb diferents institucions per trobar una solució global" vàlida en properes campanyes de la fruita.

 Es mantè el tancament de la plaça del Seminari, on ara són la major part dels temporers, per al dimecres, 12 d'agost arran de la imminència de l'inici de les obres del call jueu.

Per a l'ajuntament, cal abordar la qüestió de fons i és la por que sovint demostren alguns temporers a apropar-se a les oficines municipals. Aquest dimarts, per exemple, a l'alberg Jericó hi havia 15 llits buits i la plaça Seminari es tornava a omplir de temporers sense sostre.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00