Sociedad
TEMPORERS

La plaça del Seminari, buida

Desallotjament pacífic aquesta vegada d'aquest indret del centre històric que s'omple tots els estius de temporers sense sostre. La Paeria els ofereix allotjament a l'alberg Jericó.

Imatge de la plaça del Seminari de Lleida, després del seu desallotjament.ACN

Lleida

Desallotjament pacífic avui a la plaça del Seminari de Lleida. Els més de 20 temporers que encara hi eren ahir a la nit  han marxat al llarg de les últimes hores, aquest dimecres 12 d'agost,  que hi havien de començar unes obres, ja no hi quedava ningú.

Aquesta vegada el desallotjament s'ha fet sense incidents, contràriament al que va passar el 4 d'agost. En bona part gràcies a que la majoria de temporers ha marxat o s'ha dispersat per la ciutat. L'alcalde accidental, Xavier Rodamilans, ha dit que si es produeixen nous campaments, se'ls convidarà a marxar i allotjar-se, a càrrec de l'ajuntament, a l'alberg que gestiona la fundació Jericó.

XAVIER RODAMILANS (alcade acctal.): Els temporers 'tenen un lloc on menjar i dormir', l'alberg Jericó.

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000136551//" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Poden anar on considerin. Ara, m'imagino que la Guàrdia Urbana farà el seguiment adequat amb els mediadors per poder-los dir que si van a un lloc que no és correcte, explicar-los-hi. Perquè tenen un lloc molt decent per anar. Per tant, se'ls facilita els mitjans perquè puguin menjar i dormir".

NOGAY NDIAYE (Papers i Drets per a Tothom): 'Vigilarem perquè els compromisos de l'ajuntament en compleixen'

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000136553/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 Aquest alberg té ara 134 places, una vintena més de les habituals per atendre la major demanda. Però no tothom l'utilitza i prefereix dormir al carrer sense donar explicacions ni mostrar cap documentació. No obstant, des de l'entitat Papers i Drets per a Tothom es vigilarà perquè ningú es quedi fora.

Segons la seva portaveu Nogay Ndiaye : "Estarem alerta per garantir que el compromís de l'ajuntament es duu a terme. És a dir, que tots aquells temporers que estàven al carrer, que eren a la plaça, tinguin un allotjament".

 La campanya d'atenció als temporers a la ciutat de Lleida acaba el 21 d'agost. A partir d'aquesta data s'analitzaran les peticions que arribin cas per cas.

 Tant Paeria com l'entitat Papers i Drets per a Tothom han reiterat la necessitat de fer un protocol conjunt amb la resta d'institucions i entitats involucrades en la campanya de la fruita per evitar que es repeteixin capítols com els d'aquest estiu. Des de l'ajuntament s'ha insistit que en molts casos, aquest estiu a l'alberg, han allotjat temporers que tenien contracte per collir a la fruita, però no un lloc on dormir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00