Jueves, 06 de Octubre de 2022

Otras localidades

Codi Sèpsia

El Departament de Salut desplegarà a partir del 15 d'octubre el nou protocol

Salut vol reduir la mortalitat dels pacients amb infeccions generalitzades amb una millor detecció i tractament precoç

Salut vol reduir la mortalitat dels pacients amb infeccions generalitzades amb una millor detecció i tractament precoç / Rosanas, Elisenda (ACN)

El Departament de Salut desplega a partir del 15 d'octubre el nou Codi Sèpsia, un nou protocol estandaditzat que té com a objectiu detectar com més aviat millor els casos d'infecció generalitzada i administrar ràpidament els medicaments per millorar el seu pronòstic. A Catalunya, 22.000 persones van ser ateses per aquesta causa durant el 2014.

La sèpsia greu és l'evolució complicada d'una infecció que pot acabar lesionant els òrgans. A Catalunya, més de 22.000 adults i 478 infants van ingressar en un hospital a causa d'aquesta patologia el 2014. En els casos greus, la mortalitat és del 20%, però pot ser més alta si es tracta d'un xoc sèptic.

L'administració de tractament, tant antibiòtic com de recuperació de les funcions orgàniques, el més aviat possible podria millorar l'evolució dels pacients i amb aquest objectiu s'impulsa el Codi Sèpsia.

L'aprovació d'aquest protocol era un mandat parlamentari que es va aprovar durant el Ple Monogràfic de Salut el mes de juny passat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?