Sociedad
REUS

El Cementiri Municipal incorpora un espai on poder espargir cendres dels difunts

Espai on s'està construint la parcel·la per espargir-hi les cendres. / Marc Càmara

Reus

Les incineracions incrementen any rere any. I un dels desitjos de molts difunts que han volgut ser incinerats, és reposar en alguns llocs emblemàtics de la seva trajectòria vital. Per això, demanen als seus familiars que, un cop cremats, els espargeixin ja sigui al mar, o bé la muntanya (Montserrat és un dels espais més demandats a Catalunya).

Però aquesta pràctica no és legal en molts països, i tot i que a l’estat espanyol és molt més laxa, també n’existeixen restriccions. Aquest mateix dijous, Cementiris de Barcelona ha demanat que s’endureixi la llei estatal per impedir que es puguin espargir cendres en llocs no adequats.

Però de moment, no n’hi ha molts de llocs adequats. A Reus, l’Ajuntament, a través de l’empresa Reus Serveis Funeraris, ha decidit construir un espai al Cementiri per destintar-lo, precisament, a aquelles persones que volen ser espargides en un lloc natural.

L'alcalde Carles Pellicer al costat del nou panell informatiu digital. / Marc Càmara

Un espai únic

Es tracta d’una mena de parcel·la rectangular de 150 metres quadrats que es cobrirà de grava i que comptarà amb un sistema de reg automàtic. Quan els familiars que vulguin espargir les cendres d’un difunt ho facin, veuran com s’activa el reg, que impedirà que les restes s’elevin si fa vent.

Al costat d’aquest espai es construirà un columbari per dipositar-hi urnes amb cendres. Tot plegat amb un pressupost estimat de 100.000 euros. S’espera que entri en funcionament el 2016.

Millores al Cementiri

Però aquesta no és la única novetat de Reus Serveis Funeraris. Enguany s’han invertit més de 500.000 euros en diverses obres i propostes. D’entrada, un nou espai d’atenció al públic ubicat al vestíbul.

També s’ha instal·lat un panell informatiu digital que permet saber on està enterrat un difunt i que compta amb informació pràctica sobre els principal espais i mausoleus més emblemàtics del Cementiri.

Per acabar, a l’antic espai on s’ubicava la figura de Joan Prim, s’hi ha instal·lat un audiovisual que permet recórrer, en menys de 10 minuts, la història del primer cementiri aconfessional de tot l’estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00