Sociedad
SUCCESSOS

Multen un reusenc de Xiquets per pixar-se a sobre dels Castellers de Vilafranca

Un membre de la colla Xiquets de Reus haurà de pagar una multa de 300 euros per fer les seves necessitats sobre una placa commemorativa dels Verds, situada a la plaça de la Vila de la capital de l’Alt Penedès. També s'ha multat un membre dels Minyons de Terrassa i els Arreplegats.

Vilafranca Turisme

Vilafranca del Penedès

Els Xiquets de Reus maleiran durant molt de temps l’expressió col·loquial “Jo m’hi pixo”. Aquest cap de setmana estava encerclat amb vermell pels Castellers de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca en motiu de la Diada Castellera de Tots Sants del dia 1 i la Diada del Roser de la vigília. El dia 31 d’octubre al vespre, just a l’equador de les dues actuacions, un casteller de la colla avellana i el cap de colla dels Arreplegats -membre també dels Minyons de Terrassa- van orinar a sobre d’una placa commemorativa dels Verds situada al paviment de la plaça de la Vila.

Els brètols orinant sobre la placa commemorativa. / Cedida

L’ajuntament de Vilafranca ha obert un expedient sancionador als dos individus per haver orinat a la via pública –han infringit l’ordenança de civisme- i afectat un dels elements singulars i identitaris de la cultura a la ciutat. Tot i que encara s’ha d’acabar de determinar la quantitat, la multa podria rondar els 300 euros per cap.

Aquest acte vandàlic ja ha provocat la dimissió del que fins ara ocupava un lloc dins de la Junta directiva dels Arreplegats Zona Universitària. Aquesta colla s’ha disculpat a través d’un comunicat. Els Minyons i els Xiquets de Reus, per la seva banda, han demanat perdó directament al consistori i lamenten els fets ocorreguts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00