Sociedad

Es busquen noms per dos cadells d’ós bru

La Casa de l’Ós Bru d’Isil inicia una campanya ciutadana per trobar noms a dos cadells d’ós bru nascuts al Pirineu lleidatà l’hivern de 2014.

ÓS BRU

L’equip de seguiment de l’ós bru va aconseguir enregistrar a finals de la setmana passada unes imatges d’aquests animals a l’Alt Pallars, dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu / DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT

Alt Àneu

Els dos cadells són, molt probablement, fills de Caramelles i Pyros, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat. Els participants podran triar entre quinze mots pallaresos per batejar el primer cadell i entre quinze topònims de la comarca per anomenar el segon animal. Pel que fa als quatre cadells d’ós nascuts durant el 2015, també es durà a terme un concurs per posar-los nom però, en aquest cas, només entre els alumnes de les escoles locals.

Noves imatges dels óssos

L’equip de seguiment de l’ós bru va aconseguir enregistrar a finals de la setmana passada unes imatges d’aquests animals a l’Alt Pallars, dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. S’hi poden observar una femella, segurament una filla de l’ossa Caramelles, amb un cadell de primer any, tot i que encara no s’han fet anàlisis genètics per confirmar-ho.

També s’hi poden veure dos individus subadults que van junts, i que es van apropar molt a la femella i al seu cadell. Ella els va expulsar perquè no s’acostessin al petit. Aquests dos joves óssos són, molt probablement, els nascuts l’any passat i als quals ara s’hi està buscant nom.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00