Sociedad
SOLIDARITAT

Creix la demanda de voluntaris a les entitats socials

A la demarcació de Lleida hi ha uns 4.200 voluntaris inscrits a la borsa de la Federació Catalana de Voluntariat Social que treballa amb 22 associacions del territori.

Imatge de la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat de 2014 a Lleida. / FCVS

Lleida

En els últims cinc anys, ha augmentat la demanda de voluntaris per part de les entitats socials de Lleida per l'increment d'usuaris que necessiten ajuda i la reducció de personal. A la demarcació hi ha ara uns 4.200 voluntaris. Són els que consten a la borsa de la Federació Catalana de Voluntariat Social que treballa amb 33 associacions de Lleida.

Amb les retallades, s'han reduït les subvencions i el personal, i en canvi la demanda d'ajut no ha parat de créixer. La tècnica de la Federació, Núria Farré, explica que “han necessitat més voluntaris no per suplir llocs de treball però sí per col·laborar”.

La majoria de voluntaris són jubilats que dediquen part del seu temps a repartir aliments, fer classes de repàs o acompanyar familiars de malalts o persones amb discapacitat. Amb motiu de la Setmana del Voluntariat, la Federació organitza per aquest dimecres la V Fira d’entitats de voluntariat social a la plaça de la Catedral.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00