Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 06 de Diciembre de 2022

Otras localidades

La Síndica denuncia un deteriorament de l'espai públic de Barcelona

Maria Assumpció Vilà creu que l'Ajuntament ha de restringir les activitats econòmiques i lúdiques que es fan als carrers

La Síndica denuncia un deteriorament de l'espai públic de Barcelona

Elisenda Rosanas (ACN)

 

L'espai públic de la ciutat de Barcelona ha patit un deteriorament. Així ho ha constat la Síndica de Greuges de Barcelona, que creu que l'increment d'activitats econòmiques i lúdiques que ocupen els carrers dificulten la mobilitat i la vida dels veïns. Per això, Maria Assumpció Vilà demana a l'Ajuntament que faci complir les normes existents per evitar la sobreocupació de l'espai.

En un informe, Vilà creu que el més urgent és que l'Ajuntament de Barcelona faci complir l'ordenança municipal de terrasses. A més, també demana que es restringeixi el nombre i la durada dels permisos que es donen per totes aquelles activitats que ocupen l'espai públic. Això vol dir limitar, per exemple, les festes de barri, per tal que s’adeqüin les llicències a la necessitat social de l'activitat, s'eviti la concentració d'esdeveniments en un espai concret i no es facin autoritzacions a llarg termini. L'informe també demana que es multi als que circulin per la vorera amb bicicleta o patinet elèctric sense respectar als vianants.

Vilà ha actuat d'ofici després d'un augment de les queixes veïnals. La síndica creu que Barcelona "s'ha anat convertint en un lloc on sembla que tot sigui permès". Per això, assegura que "hi ha unes ordenances que s'han de fer complir", i que si no es poden fer complir "s'hauran d'adaptar i canviar".

La Síndica també denuncia una falta de lavabos públics a la ciutat. Segons Vilà "això obliga als ciutadans a haver de consumir en un bar per anar al lavabo" i demana que l'Ajuntament ho solucioni. Proposa, per exemple, que s'aprofitin els serveis públics que ja hi ha a les estacions de metro i que fins ara només poden utilitzar els treballadors de TMB.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?