Sociedad

El TC estudia prendre mesures contra Carme Forcadell

L'Alt Tribunal estudiarà si la comissió del procés constituent del Parlament català, que presideix Forcadell, està desenvolupant la resolució independentista del 9 de novembre, suspesa pel Constitucional

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell / Rafa Garrido ACN

Barcelona

Entre els mecanismes que tenen sobre la taula, els magistrats poden multar amb fins a 30.000 euros o suspendre de funcions temporalment els càrrecs o funcionaris que es consideri que podrien estar desobeint el tribunal si treballen en la comissió i desenvolupen la resolució independentista, que està suspesa. Aquestes eines les tenen arran de la reforma del Tribunal Constitucional que va fer el Govern Central.

La llei preveu, fins i tot, que el tribunal pugui demanar ajuda al govern en funcions per fer que es compleixin les seves resolucions o demanar a la fiscalia que els informi si hi ha delicte. La fiscalia havia demanat un advertiment per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la dotzena de membres de la Comissió. El Parlament argumentava que es tractava de treballs d'estudi sense valor jurídic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00