Viernes, 16 de Abril de 2021

Otras localidades

El TC estudia prendre mesures contra Carme Forcadell

L'Alt Tribunal estudiarà si la comissió del procés constituent del Parlament català, que presideix Forcadell, està desenvolupant la resolució independentista del 9 de novembre, suspesa pel Constitucional

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell / Rafa Garrido (ACN)

Entre els mecanismes que tenen sobre la taula, els magistrats poden multar amb fins a 30.000 euros o suspendre de funcions temporalment els càrrecs o funcionaris que es consideri que podrien estar desobeint el tribunal si treballen en la comissió i desenvolupen la resolució independentista, que està suspesa. Aquestes eines les tenen arran de la reforma del Tribunal Constitucional que va fer el Govern Central.

La llei preveu, fins i tot, que el tribunal pugui demanar ajuda al govern en funcions per fer que es compleixin les seves resolucions o demanar a la fiscalia que els informi si hi ha delicte. La fiscalia havia demanat un advertiment per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la dotzena de membres de la Comissió. El Parlament argumentava que es tractava de treballs d'estudi sense valor jurídic.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?