Sociedad

Els judicis ràpids per agressions masclistes poden trigar entre 8 i 9 mesos a celebrar-se

El Col·legi d'Advocats de Barcelona diu que això posa en perill les víctimes

Teresa Peramato, fiscal adscrita a la Sala de la Violència contra la Dona / EFE (EFE)

Els advocats alerten que durant el temps que l'agressió triga a jutjar-se moltes dones reprenen la relació amb el suposat agressor. Un 13% de les víctimes opten per no declarar o per retirar la denúncia. Teresa Peramato, fiscal general de l'Estat, ha explicat, en una conferència, que aquest buit probatori provoca "la més absoluta impunitat de l'agressor, que torna a casa crescut" i que "la víctima torna a casa seva en una situació de vulnerabilitat molt més gran".

El Col·legi d'Advocats de Barcelona, que està celebrant unes jornades sobre violència masclista, assenyala que en relació a la violència masclista no funciona una cosa tan senzilla com que les dones comptin amb advocat des del principi.

Ho ha dit Oriol Rusca, degà del Col·legi de Barcelona, que creu seria bo que "des del primer moment en què van a comissaria, tal com estableix la llei, s'assignés un advocat que veritablement incentivés" a les víctimes a denunciar.

I és que només un 0'6% de les víctimes de violència masclista van comptar amb un advocat en el moment d'interposar la denúncia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00