Sociedad
EDUCACIÓ

Plagi de dissenys de carpetes a la URV

L’estudiant de Publicitat i Relacions Públiques de la URV Laura Carro veurà el seu disseny a les carpetes del curs vinent. La proposta guanyadora inicialment ha estat desqualificada per incomplir les bases i assemblar-se a l’obra de la dissenyadora Mio Sallanto. Carro va quedar segona i ha passat a ser la primera.

Tarragona

Cada any, el disseny de la carpeta de la Universitat Rovira i Virgili és fruit d’un concurs on els millors dissenys són sotmesos a votació popular. Aquest any, l’harmonia del concurs s’ha vist truncada: la proposta guanyadora d’entre 58 participants ha estat desestimada per incompliment de les bases i per plagi.

Disseny de la carpeta. / Cedida

El disseny Un món de colors no complia els requisits tècnics establerts a les bases del concurs: ni la mida ni la resolució eren les correctes i hi havia dificultats per imprimir el treball. El més greu era que el dibuix que omplia la proposta era un plagi de l’artista sueca Mio Sallanto. Fonts de la Universitat Rovira i Virgili han declarat que “no volem parlar directament de plagi, però l’obra contenia elements dels quals no teníem els drets i no volíem acceptar-la i que després ens arribes una denuncia”.

Una nova guanyadora

L’estudiant de Publicitat i RRPP, Laura Carro, que en un primer moment va quedar en segona posició, ha estat nombrada guanyadora pel seu disseny Univers URV. De fet, van ser els seus amics que la van alertar de la còpia: “el dia que la universitat va anunciar la carpeta guanyadora, ells van trobar les imatges a Internet, m'ho van dir i aquella mateixa nit van enviar un correu”.

El mateix dijous després d’anunciar el guanyador, la universitat es va posar en contacte amb l’estudiant per comunicar-li que la primera carpeta havia estat desqualificada i que ella passava a la primera posició: “qui va trucar-me va explicar-me que no tornarien a fer votacions pel temps. Va dir-me que ja no disposaven de temps per tornar-les a fer, ja que havien de començar a fabricar les carpetes. I com que jo vaig quedar segona amb poca diferencia, van preferir escollir la meva directament.”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00