Últimas noticias Hemeroteca
MESA DEL CONGRESO MESA DEL CONGRESO Los letrados del Congreso avalan la suspensión de los cuatro diputados presos

El solemne instant de les Tres Gràcies

El so de les llances, el toc de corneta i el Vexila Regis han donat pas a un dels instants més emotius de la Setmana Santa de la ciutat. Centenars de reusencs s’hi han congregat.

Moment de les Tres Gràcies /

Un any més ha lluït el sol a Reus, i centenars de persones s’han congregat a la Plaça de la Puríssima Sang per veure un dels instants més emotius de la Setmana Santa de la ciutat: les Tres Gràcies.

Es tracta d’un dels moments més solemnes i sentits, on el repic de les llances dels Armats de la Sang, el toc de corneta i el Vexila Regis, han emmudit la plaça. L’instant comença amb l’aparició del Sant Crist de la Sang a l’accés a la Plaça.

Després de recórrer tot el camí fins la porta, on es truca per donar pas al Crist, la figura es gira i és aleshores quan, segons la tradició, es demanen les Tres Gràcies. Més enllà de la fe cristiana, molts ciutadans s’hi apropen per tradició i sentiment.

La història de les Tres Gràcies

Segons explica el col·lectiu Carrutxa al web FestesReus, tot i que les Tres Gràcies tenen un valor sentimental i identitari inqüestionable a la ciutat, el cert és que ‘és un acte relativament recent en la seva forma actual’. La tradició de demanar les Tres Gràcies és antic, però el fet que el Crist es giri a la Plaça data del 1907. El gest es va fer per ‘demanar millor les Tres Gràcies’, segons Carrutxa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?