Lunes, 12 de Abril de 2021

Otras localidades

ART

40 anys d'ART

El Taller de Joieria de l’EADT bufa 40 espelmes amb exposicions i activitats dels seus alumnes. Avui en coneixem 3 i les seves creacions.

40 anys d'ART

 

“La d'ara és una joieria amb molt de mestissatge amb molta investigació i experimentació". Eugènia Arnavat, cap d’àrea de joieria i professora del Taller de Joieria de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. El centre celebra 4 dècades de taller de joieria. Ho fa amb exposicions i activitats que giren al voltant dels seus alumnes i les seves obres. Arnavat parla de mestissatge però també de reflexió i d’evolució de com van ser els inicis d’aquell taller quan Tomàs Palos “va encetar els estudis de joieria” . Un home al que hem definit història de la joieria al Camp de Tarragona. “Ell és l’iniciador i a partir d’aquí s’enceta una època esplendorosa per la joieria dels anys 80 fins als 90 fins que hi ha un canvi de plans d’estudis i arriben els cicles formatius”. Amb aquesta bogada es perd roba, de 5 cursos es passa a 2 però les ganes i la capacitat de transmetre coneixement i formació preval.

Obres i Creadors.

En l’entrevista d’avui hem pogut descobrir 3 històries diferents de 3 artistes. Hem començat per la creadora de la font del Serrallo, la Beatrice Bizot. Beatrice ens explica que “es veritat que hi ha mestissatge de totes les arts, vull investigar altres tècniques i maneres de treballar”. El que més l’ha sorprès més és aprendre les tècniques i el recorregut de pensament que fas quan comences, “quan no saps ben bé on arribaràs”.

L’albert Bertoumeu, estudiant de 1er, ens parla que “fa un any feia batxillerat i no tenia clar ben que estudiar”. Entra a joieria i descobreix que els anells i agraden i s’ha trobat “moltes sorpreses com l’experimentació de material i veus que no tot és or, plata...”.

La Natàlia Bru, de segon curs explica que ha descobert moltes coses com ara “poder treballar amb les mans, havia estudiat història de l’art” fins que va arribar la necessitat de fer alguna cosa que poder fer ella.

Són 3 exemples dels molts alumnes que han passat per Taller de joieria i que de ben segur els seguiran molts alumnes més. Mentrestant seguirem gaudint de les seves creacions com en el vídeo que adjuntem.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?