Sociedad
REUS

L’Ajuntament preveu la remodelació de tres punts més del Barri del Carme

El consistori busca finançament per executar una 30ena d’expropiacions.

Es vol obrir la part posterior de l’Orfeó Reusenc amb una plaça, impulsar una promoció urbanística entre els carrers Sant Jaume i Sant Benet i renovar la zona del Vapor Vell.

Proposta del disseny de la remodelació de la zona del Carrer Sant Benet i Sant Jaume, connectant amb el Carrer del Vent. / Ajuntament de Reus

Reus

Fa anys que el Barri del Carme va veure com es netejava i s’ordenava. De fet, el barri ha canviat radicalment en els darrers 15 anys, gràcies a la Llei de Barris impulsada per la Generalitat de Catalunya i a una intervenció, pràcticament integral, que ha provocat canvis socials i econòmics de gran calat.

Plànol del Barri del Carme de Reus. / Ajuntament de Reus

Ara bé, la feina no ha acabat. L’Ajuntament de Reus contempla tres projectes a llarg termini. Un d’ells, el que probablement es podrà tirar endavant més aviat, el d’obrir l’Orfeó Reusenc a través d’una plaça que connectaria amb el Carrer Sant Esteve.

Aquest projecte ‘fa anys que el coneixem’, diu Esther Cos, la presidenta de l’Orfeó, que assegura que ‘tot el que es faci a la ciutat és bo, i si a més ajuda l’Orfeó, genial’. L’entitat fa 100 anys el proper 2018, però aquest projecte haurà d’esperar, presumiblement, encara fins el 2019 o el 2020.

Actuació al Vapor Vell

Una altra de les qüestions que queden pendents són les expropiacions d’alguna de les parts de l’antic Vapor Vell, on ara hi ha els elements de la Festa Major de Reus. La idea és guanyar permeabilitat a la zona del Carrer Gornals.

Obertura del Carrer del Vent

L’Ajuntament fa temps que estudia com i de quina manera connectar el Carrer del Vent amb el Carrer Sant Jaume. La idea és més agosarada que això i pretén enllaçar amb el nou Portal del Carme, a la part baixa de la raval. I ho vol fer amb una nova promoció urbanística que ajudaria a ordenar i netejar la zona.

El president de l’Associació de Veïns del Barri del Carme, Pere Corrales, aplaudeix totes les idees i projectes però reclama que ‘s’enderroquin les cases que estan buides i que són un pou de brutícia, rates i coloms’. Corrales fa referència a uns immobles del Carrer Sant Benet que són propietat de l’INCASÒL i alguns d’altres d’adjacents.

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, espera que aquest tipus d’actuacions serveixin ‘per acabar de dotar el Barri del Carme de l’atractiu que mereix’ i que es pugui integrar ‘en el centre de la ciutat com cal’. Amb tot, alerta que aquestes modificacions urbanístiques encara podrien trigar uns anys, i que podrien veure la llum a finals d’aquest mandat o principis del proper.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00