Sociedad
SOCIETAT

Detecten un excés d'arsènic a l'aigua corrent

Es recomana consumir aigua embotellada per beure i per cuinar mentre no es restableixin els nivells marcats per la llei i la situació torni a la normalitat.

Aixeta d'aigua. / ACN

L'Argentera

L'ajuntament de l' Argentera (Baix Camp) ha detectat que hi ha un excés d'arsènic a l'aigua i recomana als veïns que no en beguin. Segons la normativa sanitària, els nivells d'arsènic no han de sobrepassar les 10 parts per milió, i les últimes analítiques al poble n'han detectat 11,6.

Un grup d'enginyers i tècnics estan buscant la solució, que probablement implica canviar el sistema de filtratge del pou. Mentrestant, l'alcalde del municipi, Lluís Maria Castellví, demana "prudència" al centenar de veïns i recomana que, per cuinar i per beure, s'utilitzi aigua embotellada. Amb tot, ha assegurat que la xifra sobrepassada "no és cap desgavell".

Sense els resultats esperats

Segons ha explicat Castellví, el 2011 es va fer un pou nou amb maquinària perquè llevés l'arsènic de l'aigua, però probablement la capacitat és més baixa del que es creia en un inici: “en teoria, aquest filtre havia de durar 120.000 litres cúbics i ara estem en els 100.000".

De fet, aquesta era una actuació que tenien prevista per als pressupostos del 2017. Ara, sent una situació d'emergència, la població haurà de demanar l'ajut econòmic de la Diputació de Tarragona perquè no disposa dels diners necessaris per fer els canvis que s'hauran de fer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00