Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

L'ex-regidor Jesús Castillo es dóna de baixa del PSC

Considera que el pacte a l'Estat Espanyol entre el PSOE i C's bloqueja la possibilitat que a Catalunya es faci un referèndum, i, lamenta que el PSC s'hagi allunyat del dret a decidir

L'exregidor d'Educació de l'Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo, en una foto d'arxiu acompanyat de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Imatge del 20 de març del 2014. /

L'exregidor de l'Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo és dóna de baixa del PSC pel pacte a l'Estat Espanyol entre el PSOE i Ciutatans. Lamenta, també, que el PSC s'hagi allunyat de la defensa del dret a decidir.

En el seu bloc personal, el que fou regidor d'educació de la Paeria fins aquesta legislatura, explica que la darrera "decepció" ha estat el pacte estatal entre el PSOE i Ciutadans, que barra definitivament l'aposta per poder fer un referèndum a Catalunya sobre el dret a decidir, enlloc d'apostar per encapçalar un govern progressista amb Podemos, les seves confluències i els partits nacionalistes catalans i bascos.

JESÚS CASTILLO / "L'evolució del socialisme espanyol i també del PSC de no defensar el dret a decidir, m'ha fet donar-me de baixa"

"Veig que l'evolució del socialisme a nivell espanyol i a nivell del PSC, de no defensar una cosa que s'havia defensat des d'aquí que era el dret a decidir m'ha fet decebre i donar-me de baixa"

Jesús Castillo, en el seu blog diu "no poder compartir" la manera com el PSC s'ha anat allunyant de la defensa del dret a decidir". "Com és possible que celebrar un referèndum per a què la ciutadania de Catalunya pugui decidir no sigui una prioritat per a un partit que es diu catalanista", es pregunta l'exregidor de la Paeria.

Jesús Castillo recorda que "socialisme i catalanisme són els eixos que han vertebrat al PSC des de la seva fundació l'any 1978".

En el seu escrit, Castillo no es refereix de forma explicita a l'acord polític a l'Ajuntament de Lleida entre el PSC d'Àngel Ros i C's. "Ara no hi sóc en aquesta legislatura, però quan jo hi era vam votar diferents mocions a favor del dret a decidir", conclou.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?