Miércoles, 19 de Enero de 2022

Otras localidades

A El Balcó

Salmond defensa davant Puigdemont la via de la negociació

SER Catalunya reuneix a Londres al president de la Generalitat i l’exprimer ministre escocès, qui s’ha mostrat partidari de buscar l’acord i el consens. “Algú pensa que perquè l’Estat espanyol no seurà a negociar el poble de Catalunya se n’anirà a casa?” li ha replicat Puigdemont

Alex Salmond i Carles Puigdemont a Londres, a l'edició especial del programa El Balcó de SER Catalunya

Alex Salmond i Carles Puigdemont a Londres, a l'edició especial del programa El Balcó de SER Catalunya / Marçal Sarrats (Cadena SER)

Puigdemont i Salmond han evitat establir massa comparacions entre tots dos processos independentistes, el català i l’escocès. Hi ha hagut, però sintonia personal entre els dos polítics.

Carles Puigdemont li ha regalat a Alex Salmond un llibre sobre el vincle entre Catalunya i Europa però el president de la Generalitat ha hagut d’escoltar en persona com l’artífex del referèndum escocès pactat amb Londres li deia que ell sintonitza amb els processos acordats: “Simpatitzo amb l’ideal i la creença que ha d’haver-hi acords i consens, que la democràcia ha de prevaler i que els moviments que abordin els seus objectius d’una manera pacífica i democràtica tenen dret a ser respectats”

Salmond defensa davant Puigdemont la via de la negociació

Puigdemont considera que la via catalana no és unilateral perquè sempre es fa amb apel·lacions al diàleg i ha vingut a dir que no li queda cap altra sortida que anar fent passes: “Algú pensa que perquè l’Estat espanyol no seguir a negociar el poble de Catalunya se n’anirà a casa?”

Salmond: ‘Simpatitzo amb els processos acordats’

Paraules del president de la Generalitat en aquesta entrevista en la qual tots dos dirigents s’han mostrat convençuts que els seus respectius països aconseguiran la independència.

Una conversa de 45 minuts que dijous, a partir de les 19:00 h, es podrà escoltar íntegrament al Balcó de SER Catalunya. I després, a partir de les 20:00, es podrà recuperar a sercatalunya.cat juntament amb els millors moments en vídeo.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?