Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Introduir el ‘Mindfulness’ en el tractament dels pacients amb fibromialgia

Aquest tipus de meditació millora el control del dolor, de l’ansietat i la depressió en malalts de fibromialgia, segons la tesi d'una psicòloga lleidatana.

Introduir el ‘Mindfulness’ en el tractament dels pacients amb fibromialgia: Introduir el ‘Mindfulness’ en el tractament dels pacients amb fibromialgia

FLICKR

El Mindfulness, un tipus de meditació budista basat en la concentració i consciència plena, millora el control del dolor en malalts de fibromialgia. Segons una tesi de la psicòloga lleidatana Laura Bosa, de la unitat de fibromialgia de l’Hospital Santa Maria de Lleida, els ajuda a conviure amb ell sense angoixar-se i, per tant, reduint els episodis depressius.

ENTREVISTA Laura Bosa, Jordi Giné i Rosana Acevedo. 'Mindfulness i fibromialgia' RÀDIO LLEIDA

Amb exercicis de respiració o de sensacions del cos que ajuden a entrenar la ment, s'ensenya al pacient amb fibromialgia a acceptar el dolor, sense que desaparegui, però evitant l'ansietat, l'angoixa o el patiment emocional que pot generar. La Rosana Acevedo té 57 anys i és una de les pacients que segueix la teràpia. Diu que "el dolor està ahí" però sense angoixa, ansietat o patiment . Del mateix parer és en Jordi Giné, també malalt, de 47 anys. Assegura que es tracta "d'evitar tot el que comporta aquest dolor, les emocions, la rabia o la lluita". 

Després d'avaluar 200 pacients, la tesi de la psicòloga Laura Bosa, de la unitat de fibromialgia de l'Hospital Santa Maria de Lleida conclou que el mindfulness obté millor puntuació en el control del dolor, la depressió i l'ansietat que altres teràpies cognitives. I considera que s'hauria d'incloure en el tractament multidisciplinar de la fibromialgia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?