Lunes, 25 de Enero de 2021

Otras localidades

SOCIETAT

Els ecologistes acusen a les centrals de restar gravetat als incidents nuclears

Ecologistes en Acció acusa a les centrals nuclears de voler restar gravetat als incidents que es produeixen a les seves instal·lacions per tal de donar més sensació de seguretat entre la societat.

Central nuclear d'Ascó

Central nuclear d'Ascó / ACN

No és estrany que en més d'una ocasió els incidents a les plantes de les centrals nuclears de casa nostra és qualifiquin de nivell 0, per tant com a fora d'escala. D'aquesta manera no és obligada una inspecció per part del Consell de Seguretat Nuclear, un fet que segons el portaveu d'Ecologistes en Acció Francisco Castejón, disminueix les exigències de seguretat de les centrals nuclears de casa nostra.

Sense anar més lluny, la setmana passada, mentre es feia la parada de recàrrega d'energia a la central nuclear d'Ascó II es van detectar nivells baixos de bor en l'aigua, un fet que va comportar que s'hagués d'interrompre la recàrrega. Tot i això, l'incident es va qualificar de nivell 0 mentre que segons els ecologistes s'hauria d'haver registrat com a nivell 1.

El canvi de metodologia de classificació dels incidents a les centrals nuclears es va fer efectiu a finals de l'any passat. S'esperava que el responsable del CSN que havia de donar explicacions al Congrés ho fes aquest mes de maig, una compareixença que no es va dur a terme a causa de la dissolució de les Corts.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?