Domingo, 20 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Atapeïts en una ambulància

Un pacient ingressat per un ictus a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida presenta una queixa després de ser traslladat en ambulància a Barcelona, per fer-se una prova, amb 3 pacients més i 2 acompanyants.

Entrada a l'hospital lleidatà

Entrada a l'hospital lleidatà / RÀDIO LLEIDA

El pacient està ingressat a l’Hospital Arnau de Vilanova des del passat 25 de maig, després de patir un ictus i tenia programada una prova el 8 de juny a l’Hospital de Bellvitge de Barcelona. L’ambulància va sortir cap a les 07.00h del matí de Lleida amb el pacient, que anava en llitera, la seva dona, un altre pacient i el seu acompanyant. A més, segons s’ha queixat la seva dona, Iolanda Niubó, el vehicle va passar a recollir dos malalts més a Balaguer. En total, 6 persones, en una ambulància sense aire condicionat, sense gairebé espai i ni cap sanitari.

IOLANDA NIUBÓ, esposa del pacient: 'Lo lògic és que a ell l’haguessin portat en una ambulància sol” RÀDIO LLEIDA

“Lo lògic és que a ell l’haguessin portat en una ambulància sol” explica l’esposa del pacient qui relata que “el conductor de l’ambulància quan va arribar i va veure que el meu marit anava en llitera, es va estranyar” i ens va advertir “que anirem una mica atapeïts”. Cap a les 11.45h el seu home ja estava llest, després de sotmetre’s a la prova, però va haver d’esperar una hora més a que la resta de pacients fossin atesos. Segons explica havien de tornar a Lleida a mig matí però no ho van fer fins les 15.00hores.

Ha presentat una queixa davant d'Atenció a l'Usuari de l’Hospital Arnau perquè considera que és una situació “inadmissible” perquè les condiciones no eren idònies per traslladar-lo “el meu marit estava absolutament desesperat, suant i angoixat”. Diu que el va haver de ventar “de peu perquè no podia seure enlloc”. No entén com no el van enviar en una ambulància a ell sol i directament a Barcelona.

El Departament de Salut ha demanat disculpes a la família per les molèsties i ha confirmat que ha obert un expedient informatiu per investigar què va passar i depurar responsabilitat, si cal. Tot apunta, però, segons fonts de la conselleria, a un error a l’hora de sol·licitar el vehicle. Mentre, el Servei d’Emergències Mèdiques, el SEM, assegura que és un cas aïllat i destaca que dels més de 15.000 trasllats programats fets a la demarcació de Lleida des de començament d’any només els consta aquest incident.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?