Sociedad

La CUP denuncia el director del Meteocat

Segons els cupaires, la Diputació de Barcelona va subvencionar il·legalment a empreses de l’entorn de CDC a través del Servei Meteorològic de Catalunya

Els diputats de la CUP a la Diputació de Barcelona, Quim Duran i Maria Rovira, han anunciat la denúncia contra Oriol Puig, director del Servei de Meteorologia de Catalunya / Rafa Garrido ACN

Barcelona

La CUP acusa al director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, de prevaricació i frau a l'administració. Oriol Puig és germà de Felip Puig, l’exconseller de Convergència. Segons la denúncia, el director del Meteocat va tirar endavant un projecte de construcció d'un centre de meteorologia sense demanar permisos en uns terrenys del Turó de l'Home que es troben dins del pla especial de protecció del Montseny i que són propietat del Ministeri de Defensa.

Abans de plantejar-se si era legal, Puig ja havia adjudicat informes de manera, segons els cupaires, arbitrària i irregular, a empreses vinculades a Carles Sumarroca i a Pere Pujol i Ferrusola pagats amb subvencions per valor de gairebé 250.000 euros.

Quim Duran, diputat de la CUP a la Diputació de Barcelona, diu que Oriol Puig “va promoure tràmits administratius per justificar desplaçaments patrimonials il·lícits en una finca propietat del Ministeri de Defensa i no de la Generalitat de Catalunya.” Segons el diputat de la CUP, el director del Meteocat, fent això, vestia “d'aparença de legalitat la contractació d'uns estudis jurídics i medi ambientals d'alt cost per beneficiar empreses afins”.

Finalment, el projecte va resultar inviable i, per això, la CUP demana que retornin els diners de les subvencions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00