Sociedad

El Cogul es queda sense escola

Malgrat el reclam que feia l'Ajuntament cedint un pis amb un lloguer assequible, no ha estat possible mantenir l'escola oberta, després que dues famílies hagin decidit traslladar els nens a un altre centre

Imatge de l'escola d'ara fa unes dues setmanes, ja sense taules. Aquest dilluns 11 de juliol el material restant es traslladava a l'escola de Castelldans, de la mateixa ZER de Vall de l'Aranyó / AJUNTAMENT DE EL COGUL

El Cogul

Al poble del Cogul, d'uns 150 habitants, a la comarca de les Garrigues, s'ha tancat l'escola per falta d'alumnes. Tot i que amb dificultats, els darrers anys havia aconseguit mantenir-la oberta, arribant al mínim de 5 alumnes.

Imatge de l'exterior de l'escola de El Cogul, l'any 2015 / RÀDIO LLEIDA -arxiu-

Però per aquest proper curs no ha estat possible, malgrat el reclam que feia l'Ajuntament cedint un pis amb un lloguer assequible. I les famílies amb nens que s'hi han interessat no complien amb els requisits d'almenys un dels dos progenitors tenir feina.

ENTREVISTA. Núria Civit, alcaldessa de El Cogul 'quan es tanca una escola costa molt tornar-la a obrir'

05:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000158255/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per aquest proper curs, el Cogul comptava amb encara poder salvar-la, perquè malgrat quedar-se amb 4 nens dels 8 que tenia, n'entrava un de petit. Però, dues famílies han decidit traslladar els fills i portar-los al poble del costat. Sense arribar al mínim, doncs, l'escola tanca.

Imatge de l'escola de El Cogul el curs 2014/2015 / RÀDIO LLEIDA -arxiu-

Segons l'alcaldessa del Cogul, Núria Civit, el tancament de l'escola “comportarà que gent jove que hagués pogut venir a viure al poble doncs faci un pas enrere; quan es tanca una escola costa molt tornar-la a obrir"

L'escola Camp Crusat del Cogul, pertany a la ZER "Vall de l'Aranyó". Al seu interior ja no hi queda res. Taules, cadires i pupitres els han traslladat a altres centres d'aquesta ZER.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00