Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Denunciat un veí per destruir nius d'orenetes

S'enfronta a una multa minima de 400 euros

Imatge d'un pollet d'oreneta cuablanca recuperat a Camarasa. Imatge capturada del Twitter dels Agents Rurals, el 17 de juliol del 2016 /

Els Agents Rurals han denunciat un veí de Camarasa, a la Noguera, per destruir nius d'oreneta "cuablanca" a la façana de casa seva. El mínim de la multa que li pot caure és de 400 euros.

LLORENÇ RICOU: / "Les orenetes són una espècie protegida en època de cria i no es poden pot tocar"

I és que en aquesta època de l'any, alguns nius acullen segones niuades d'orenetes. En aquest cas, 5 dels nius destruïts que hi havia a la façana, sota el balcó, estaven actius.

Imatge de les restes de nius d'oreneta després de ser arrencats entre el balco i la façana d'una casa de Camarasa. Imatge capturada del Twitter dels Agents Rurals, el 17 de juliol del 2016 / Agents Rurals

El cap dels agents rurals, Llorenç Ricou calcula que han pogut morir entre uns 20 pollets i ous que estaven incubant-se.És un dels millors insectívors que tenim, per menjar mosquits i qualsevol insecte volador, i a l’època de cria és una espècie protegida i per tant no es pot tocar"

L'única opció, si realment molesten, és demanar autorització als agents rurals, i en tot cas, retirar els nius d'oreneta fora de l'època de nidificació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?