Lunes, 17 de Mayo de 2021

Otras localidades

En Comú Podem tornaria a guanyar les eleccions generals a Catalunya

L'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) apunta que Esquerra Republicana augmentaria encara més el seu avantatge amb Convergència

Elisa Lázaro

A Catalunya, si es tornessin a celebrar eleccions, En Comú Podem tornaria a obtenir, més o menys, el mateix suport que el 26 de juny: un 3,5% del total de vots a tot l'estat. Les enquestes es van fer les setmanes posteriors al 26 de juny. Seria l'única confluència de Podemos que no perd suports. D'altra banda, pel que fa als partits independentistes, Esquerra tornaria a quedar per sobre del Partit Demòcrata Català, on els republicans pujarien 3 dècimes el suport que van tenir a les passades eleccions mentre que l'antiga Convergència en perdria 3 també.

Pel que fa a la valoració dels líders catalans, seguirien el mateix ordre que els partits, encara que tots suspendrien. El primer seria Xavier Domènech, que obtindria un 4,87 de mitja, el seguiria Gabriel Rufian amb un 3,78 i finalment Francesc Homs amb un 3,76.

D'altra banda, l'enquesta del CIS també pregunta per quin model d'organització territorial prefereixen els espanyols. La majoria es decanta per mantenir l'estat actual de les autonomies (un 37%) tot i que perd un punt i mig de suports. En canvi, augmenten els partidaris de suprimir les comunitats 1,8 punts i també els de reduir les competències, 1,9 punts. A l'última posició queda l'opció dels que volen el reconeixement del dret a independitzar-se de les autonomies, que obté el 9,2% del suport.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?