Sociedad
PROJECTE DE LLEI

L'INAF supervisarà les asseguradores

Les companyies d'assegurances hauran de complir uns requisits més exigents amb la nova llei que entrarà en vigor l'1 de gener del 2018

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, donant detalls de la nova llei d'assegurances aprovada ahir pel Consell de Ministres. / M.T. ANA

Andorra la Vella

Les companyies d'assegurances hauran de complir uns requisits més exigents amb la nova llei que entrarà en vigor l'1 de gener del 2018.

Aquest dimecres el Consell de Ministres ha aprovat el projecte de Llei d'ordinació i supervisió d'assegurances que ha de permetre homologar un sector que al Principat es força heterogeni.

Tal com ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, es tracta d'una legislació que s'havia d'actualitzar des de fa anys, ja que l'actual data del 1989 i calia complir amb els requisits d'organismes internacionals com l'organisme de lluita contra el blanqueig del Consell d'Europa, el Moneyval i el Fons Monetari Internacional.

El projecte de llei s'ha fet basant-se en la directiva europea Solvència 2. Això comporta desplegar totes les mesures que una companyia d'assegurances ha de tenir de capital i de provisions per fer front als riscos que està assegurant. En aquest sentit, caldrà disposar dels mecanismes adequats per fer front a aquests riscos.

Una altra de les novetats del projecte de llei és que l'INAF serà lòrgan regulador i per això caldrà madificar-ne la seva legislació. Aquest canvi no serà l'únic perquè també s'haurà de fer una llei del contracte d'assegurances, una llei de fons de garantia i un text de plans i fons de pensió.

Les companyies tindran fins l'1 de gener del 2018 per adaptar-se a la nova normativa, tot i que l'executiu deixa la porta oberta perquè el termini es pugui allargar en alguns aspectes concrets.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00