Sociedad
CULTURA

Santa Tecla: la festa esclata a Tarragona

La ciutat viu avui el punt àlgid del calendari festiu on el folklore és el protagonista. el clímax arribarà aquesta tarda amb l'entrada del Braç de Santa Tecla.

Entrada del braç de Santa Tecla- Fotografia de Montse Riera / Cedida

Tarragona

Avui Tarragona viurà el punt culminant de la seva festa major. A primera hora el toc de matinades ha anunciat que la ciutat es vesteix de llarg. Després de l’ofici, a les 11h s'inicia la tanda de lluïment del seguici a la plaça de la Font, que s'acabarà amb els versots dels diables.

Anada a ofici. / Eva Hidalgo

I a les 13h, castells, torres i pilars amb les quatre colles locals: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La professó del braç de Santa Tecla i l'entrada clouran la part més solemne de la jornada aquest vespre.

Els pilars caminant

Correfoc. / Cedida

I demà, diada castellera a la plaça de les Cols, amb dues rondes i pilars. Aquest serà el moment més esperat i alhora més complicat, ja que mantenint l'estructura d'agulla pujaran i baixaran la vintena de graons del Pla de la Seu, al davant de la Catedral, i després enfilaran el carrer Major tot intentant arribar fins a la plaça de la Font i l'Ajuntament. Un recorregut de 500 metres que els farà suar de valent.

A la nit, a partir de les 10, els carrers s'ompliran d'espurnes amb el correfoc, que començarà a la plaça de la mitja lluna.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00