Viernes, 14 de Agosto de 2020

Otras localidades

Un de cada cinc lleidatans pren psicofàrmacs

La majoria, segons els psiquiatres, són per a casos lleus d'ansietat o depressió, i el tractament s'hauria de limitar molt més en el temps.

Imatge d'una píndola

Imatge d'una píndola / ACN -ARXIU-

Uns 70.000 lleidatans, 1 de cada 5, han pres psicofàrmacs durant l'últim any, sobretot ansiolítics i antidepressius. Una xifra molt elevada reconeix el cap de psiquiatria de l’Hospital Santa Maria de Lleida, Josep Pifarré, que apunta que els tractaments, en la majoria de casos, s'haurien de limitar més en el temps.

JOSEP PIFARRÉ, cap psiquiatria: 'a Lleida unes 70.000 persones consumeixen un psicofàrmac' RÀDIO LLEIDA

Molts cops és el pacient el que pressiona al metge de capçalera perquè li recepti un ansiolític per un episodi d'ansietat o insomni. Són medicaments molt efectius per reduir els símptomes, diu Pifarré, qui afegeix que cal estudiar cas per cas i no abusar-ne. “El problema moltes vegades és que si un té un petit símptoma que és puntual, sí que pot ser que estigui indicat un tractament” explica Pifarré qui afegeix que “en pic aquella situació s’ha solucionat aquell tractament ja no li cal”.

I adverteix d'un nou fenomen: la ‘psicologització’, que fa pensar que qualsevol problema de la vida, s'ha de resoldre a la consulta d'un psicòleg. Creu que s’hauria de fer veure als pacients de la importància de l’entorn, ja sigui la família o els amics per fer front a moltes d’aquests vicissituds.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?