Sociedad

Girona ofereix terrenys a Domeny per retenir el Trueta

Girona ha ofert a Salut uns terrenys a la zona de Domeny per construir-hi el nou hospital Trueta. L'alcaldessa diu que la ubicació "és la més idònia" i insiteix que el Trueta s'ha de quedar a Girona ciutat

La zona marcada en vermell és on Girona creu que s'hi podria ubicar el nou Trueta. / Google Maps

Els terrenys que Girona proposa a la Generalitat són els que hi ha a la zona del Pla de Baix de Domeny, a tocar de la sortida oest de l'autopista, on inicialment s'hi havia previst construir 1.200 habitatges en una gran urbanització que ha quedat aturada per la crisi.

Són uns terrenys d'uns 100.000 metres quadrats on hi ha suficient espai, segons diu l'Ajuntament, per aixecar el nou hospital Josep Trueta i per instal·lar-hi també el nou Campus de la Salut de la Universitat de Girona.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, diu que és la "ubicació més idònia" per construir el nou hospital i creu que no seria lògic que una capital de província no tingués un hospital públic de referència, que és el que passaria si s’acabés construint a Salt:

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123990/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Marta Madrenas es va reunir ahir amb el conseller de Salut, Toni Comín per fer-li la proposta. Diu que la Generalitat "ho veu bé" i s'han compromès a estudiar-la.

A partir d'ara, l'alcaldessa es reunirà amb alcaldes dels municipis veïns, amb responsables de la UdG i amb els col·legis professionals per explicar-los la proposta.

ALGUNS SÓN TERRENYS PRIVATS

A la zona del Pla de Baix de Domeny hi ha parcel·les amb diferents qualificacions, però l'alcaldessa explica que no és complicat fer els canvis necessaris per reconvertir la qualificació d'alguns dels terrenys per poder-hi aixecar l'hospital i el campus de la salut.

Els que són terrenys privats, diu Madrenas, "farà falta" que el Departament de Salut els compri i els que són terrenys municipals l'Ajuntament els podrien cedir a la Generalitat.

En tot cas, defensa que els tràmits que s'haurien de fer en aquestes parcel·les per acollir el nou hospital són semblants als que s'hauran de fer "si l'hospital es vol ubicar a Salt" i no "representa més cost".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00