Sociedad
CONSELL GENERAL

Crèdit Suïsse té bloquejats 500 milions d'euros de renda variable dels clients de Vallbanc

El ministre de Finances, Jordi Cinca, s'ha mostrat convençut que els afectats recuperaran els seus diners

Imatge d'una oficina de Vallbanc.ANA

Andorra la Vella

Crèdit Suisse té bloquejats 500 milions d'euros de renda variable dels clients de VallBanc

La situació dels clients de la nova entitat ha estat aquest dijous l'eix central de la sessió de Control al Govern del Consell General.

El conseller general socialdemòcrata, Pere López, ha criticat que després d'un any i mig de crear l'AREB i després de set mesos de la creació de VallBanc, els clients no tinguin accés a la renda variable i ha demanat explicacions.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que els actius o accions de renda variable es troben actualment bloquejats a Crèdit Suisse, l'entitat amb la qual té el contracte BPA, i que per això els clients no hi tenen accés. Ha assegurat que del 92% de clients traspassats, la majoria no s'han vist afectats. Tot i així, la quantitat bloquejada ascendeix als 500 milions d'euros.

Cinca ha explicat que l'AREB, com a propietària actual de BPA, ha demanat a Crèdit Suisse que aquesta actius o accions passin a les comptes dels clients que han estat traspassats a VallBanc i també s'ha posat en contacte amb el seu homòleg suís perquè els faci d'interlocutor.

López s'ha mostrat preocupat per si la negociació no es tanca i el ministre s'ha mostrat convençut que els clients recuperaran els seus diners, ara bé, no ha volgut parlar de dates.

López ha acusat un cop més al Govern de manca de transparència, així com també a l'AREB.

Cinca ha defensat la necessitat que l'AREB porti les negociacions amb discreció. Considera que, amb l'afer BPA, s'ha demostrat que la informació pública "pot fer molt mal". Com a exemple, ha dit que la publicació del nom d'un corresponsal amb el qual estava negociant l'AREB per a VallBanc, quan aquesta encara no era propietat de JC Flowers, va tirar la negociació enrere.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00