Martes, 24 de Noviembre de 2020

Otras localidades

"No sé per què vaig disparar"

SER Catalunya ha tingut accés a la declaració del caçador assassí d'Aspa

Ismael Rodríguez, el caçador assassí que ahir va matar a dos agents rurals que li van requerir la documentació en un vedat d'Aspa, ha passat la seva primera nit als calabossos.

En la seva declaració davant del Mossos, segons ha pogut saber SER CATALUNYA ha dit que va buidar l'escopeta en un acte instintiu, no voluntari i que no recorda ni haver-los apuntat ni què li va passar pel cap per disparar.

El jove ha declarat que els agents rurals el van saludar amb un bon dia i que li van demanar que descarregués l'arma. De fet, en el testimoni que ell dona, els anomena Seprona. A partir d'aquí no recorda la seva reacció.  Diu que no va pensar. Que no s'explica com va disparar l'escopeta, ni que apuntés ningú, ni a quina distància. I tampoc sap explicar per què dispara tota la munició -els tres cartutxos que duia dins l'escopeta-. La seva advocada, diu que està molt penedit.

Aquest veí de Vacarisses, de 28 anys, afirma que a instàncies dels seus companys de caça i en estat de xoc va trucar al 112, a emergències. Afegeix que durant la trucada va perdre la consciència sobre el que deia i que va passar el telèfon a un altra persona del seu grup de caçadors perquè acabés d'explicar què havia passat. Ha dit també que no pren cap fàrmac i que no està sota tractament de cap tipus de malaltia. 

Judicialment s'està a l'espera de l'informe de les autòpsies per esclarir per exemple, si el tercer tret va impactar o no en algun dels agents, i la distància en què aquests es van efectuar. També s'està investigant per què duia aquesta arma -una escopeta de caça semiautomàtica de calibre 12, marca Benelli, que dispara cartutxos de perdigons-. Segons va explicar el conseller d’Interior, aquesta escopeta ja no era de la seva propietat i ara figura a nom d’una altra persona.

A més a més, tampoc s’entén que tingués la llicència en vigor per un rifle (llicència tipus D) que és una llicència de nivell superior a la de l’escopeta de cartutxos que va utilitzar (tipus E), i en canvi tingués aquest darrer permís caducat, segons també va explicar Jordi Jané.

Consternació entre els agents rurals, per aquest doble crim, que alhora ja està reobrint el polèmic debat sobre la necessitat o no d'anar armats en les seves tasques de vigilància. Algunes veus consideren que s’ha de replantejar els protocols d’actuació i seguretat en aquest cos que depèn del Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Dimarts es previst que, el jove passi a disposició judicial per aquest doble homicidi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?