Miércoles, 25 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Els rurals aniran armats a les inspeccions de caça i en grups de 3 agents

És la instrucció que ha donat el departament d'Agricultura i que es començarà a aplicar aquest divendres de forma temporal després del doble crim d'Aspa en què un caçador va matar dos agents

Agents Rurals fent tasques d'antifurtivisme

Agents Rurals fent tasques d'antifurtivisme / foto cedida a SER Catalunya

El departament d'Agricultura ha dictat una instrucció interna que ordena al Cos d'Agents Rurals que a partir de demà divendres i de forma temporal facin les inspeccions de caça com es fan des del 2004 els controls contra els furtius: armats - amb un mínim d'una carrabina per grup-, tres agents a cada inspecció i equipats tots amb armilles antibales.

Aquest servei es reprèn demà i el departament d'Agricultura s'havia compromès dimarts amb els sindicats i amb l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya a posar mesures immediates per "donar seguretat a col·lectiu". El departament és conscient que l'assassinat de dos rurals dissabte passat al vedat d'Aspa (Segrià) ha afectat psicològicament als forestals a l'hora d'haver d'enfrontar-se a noves inspeccions.

Aquesta mesura és temporal i s'aplicarà a l'espera que un grup d'experts assessori al departament d'Agricultura i determini quin són els elements que han de garantir la màxima seguretat pels forestals en la seva feina.

El president de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya, Francesc Coll confia que sigui una mesura "provisional" i que estigui subjecte al "desenvolupament del reglament d'armes i que es doni formació i mitjans de seguretat a tots els agents que han de fer aquestes tasques".

El departament d'Agricultura compta actualment amb una setantena d'armilles antibales i unes 30 carrabines, que segons algunes fonts, hauran d'anar ampliant per què sinó seran insuficients. El fet d'ampliar el grup d'inspecció de caça fins a 3 agents, d'entrada no es podrà fer el mateix nombre d'aquests serveis com fins ara.  Només l'any passat, els Agents Rurals van fer més de 8.000 controls d'aquest tipus en què es demana la documentació de l'arma, la llicència de caça i es revisa l'escopeta corresponent.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?