Jueves, 06 de Agosto de 2020

Otras localidades

SEO/Birdlife engega una campanya per reclamar mesures urgents per salvar el Delta de l'Ebre

Reclama a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i al departament de Territori de la Generalitat que es facin arribar més sediments i un règim de cabals adequats

Imatge d'arxiu del Delta de l'Ebre

Imatge d'arxiu del Delta de l'Ebre / Sonia Castelló

Es calcula que la reducció mitjana del cabal de l’Ebre en el període 2040-2069 serà d’un 20 per cent per culpa del canvi climàtic. O en l’actualitat es perden 110.000 metres cúbics a l’any de sediments per tota la costa exterior del delta de l’Ebre.

Aquests són només dos dels arguments que utilitza l’entitat SEO/Birdlife en la campanya que ha encetat per reclamar a les administracions mesures urgents per salvar el Delta de l’Ebre.

SEO/Birdlife apunten que cal actuar primer per garantir un volum de sediments acceptable al Delta i fer un pla de contenció de la regressió. I proposen aprovar un règim de cabals que inclogui, entre d’altres, cabals mínim i màxim permesos i la seua distribució temporal.

La campanya que ha engegat SEO/Birdlife també reclama mesures per a l’Albufera de València i Doñana, les altres dos grans zones humides de l’estat espanyol.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?