Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

El Verge de la Cinta oferirà visites guiades a les embarassades perquè coneguin el lloc on donaran a llum

Aquest servei va encarat a gestants i els seus acompanyants, que podran conèixer les àrees de maternitat i neonats del centre hospitalari tortosí

Professionals de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb una embarassada a l'habitació de part natural del centre tortosí /

En el que portem d’any ja han nascut a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa 103 xiquets i xiquetes. I algunes de les mares és molt probable que s’hagin enfrontat al procés del naixement dels seus fills desconeixent els llocs i els processos que ajudaran els nadons a nàixer.

Ara, l’Hospital ha decidit posar solució a això i obrirà les portes de les àrees de maternitat i neonatologia perquè les dones embarassades puguin conèixer abans del part el lloc on donaran a llum.

Aquest servei guiat s’oferirà a embarassades que es trobin entre les setmanes 28 i 30 de gestació i es busca respondre tots els dubtes que puguin tenir sobre el part.

Núria Colomé, coordinadora de l’àrea materno-infantil de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, explica que “quan parles amb les gestants, vas veient que hi ha més dubtes dels que aquí pensem i les visites guiades poden ser un moment molt bo per tenir aquest feed-back”.

a partir del 6 de març

S.C.

Les visites guiades començaran a oferir-se el 6 de març. Les dirigirà una llevadora i es faran els dilluns de dos quarts de cinc a sis de la tarda per a grups d’un màxim de set dones embarassades i les persones que les acompanyaran en el part. Aquest Per apuntar-s’hi, només caldrà trucar al telèfon 977 58 00 18 o demanar-ho a les llevadores dels centres d’assistència primària.

Colomé afegeix que entre els dubtes habituals i que ara es respondran d’una manera més propers hi hauria, per exemple, “si separaran el nadó de la mare, si a la cesària pot haver un acompanyant, a planta quants acompanyants es poden tenir, o que portar en el moment del part”.

A l’àrea de neonatologia, s’explicarà a les famílies que l’objectiu principal és que mare i fill estiguin junts i que tot funcioni com a casa.

“Bàsicament es tracta d’explicar i transmetre la idea que el nostre primer axioma és procurar que els nens estiguin com a casa. No es separa el nen de la mare sota cap concepte; a menys que hagi un procés de malaltia que hi obligui”, diu el cap de Pediatria del Verge de la Cinta, Jaume Rosal.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?