Últimas noticias Hemeroteca

Guerra de preus entre arquitectes

La crisi del sector de la construcció ha portat a una guerra de preus entre despatxos d'arquitectura que pot qüestionar la qualitat d'alguns edificis que es construeixen. Ho diu el president del col·legi a Girona. Diu que tot i que han visat un 23% més de projectes que l'any passat, estan sota mínims.

Els arquitectes han visat 968 projectes el 2016 a les comarques de Girona, un 15% dels que es van visar, per exemple, el 2006 i la meitat dels de l'any 93.

Si dividim el nombre de projectes visats pel nombre de despatxos d'arquitectura surt que cada despatx ha visat un projecte i mig l'últim any.

Això fa que molts hagin optat per treballar a l'estranger -a la Unió Europea, Sudamèrica o Àsia- i, entre els que s'han quedat, diu el president del col·legi a les comarques de Girona, Narcís Reverendo, hi està havent una guerra de preus que pot afectar directament a la qualitat d'alguns projectes.

Narcís Reverendo, president del col·legi d'arquitectes / Hi ha una guerra de preus que pot fer baixar la qualitat dels edficis

La majoria de projectes firmats per arquitectes són de menys de 500 metres quadrats -una casa, per exemple- i en canvi, s'han reduït els projectes de més de 10.000 metres quadrats.

També puja l'activitat en allò que no és habitatge, majoritàriament, actuacions en hostaleria i indústria i la rehabilitació, tot i que el sector creu que s'hi hauria d'apostar més i no només als barris vells.

Hi ha eixamples dels anys 60 i 70, diu Reverendo, que també necessiten una posta a punt i hi ha edificis que s'han de tirar a terra i refer de nou.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?