Últimas noticias Hemeroteca

La Fiscal cap de Barcelona denuncia insults en sortir del judici del 9N

Ana Magaldi denuncia que el penúltim dia del judici, dijous passat, va ser insultada per alguns manifestants a la sortida del Palau de Justícia. Segons la seva versió, a què ha tingut accés SER Catalunya, li van dir "feixista" i "merda". La Fiscalia General de l'Estat ho ha criticat durament en un comunicat

Imatge d'arxiu de la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi / ()

En el seu relat, Magaldi explica que en sortir del tribunal, es va trobar "entre 40 i 50 manifestants", que, segons diu, "estaven calladets" després que Mas, Ortega i Rigau ja haguessin marxat. Aleshores, assegura que quan ella va sortir per l'entrada principal (la mateixa per on van entrar els acusats), els manifestants van començar a cridar "fora, fora, fora, la justícia espanyola". En aquest moment, ella diu que es va quedar "parada, mirant-los i fent-los front". I que va ser aleshores quan li van cridar "feixista i merda, entre d'altres coses".

Tot seguit, Magaldi assegura que va veure com "un ciutadà del grup [de manifestants] a qui ja havia vist insultant es va dirigir corrent" cap a ella. I afegeix: "vaig avisar, aixecant la mà, a un Mosso que estava a la cantonada i, mentre arribava, el ciutadà es va dirigir a mi cridant: 'Tu ets la fiscalia, per què ens jutges per posar urnes?". La fiscal cap diu que aleshores li va "aclarir" a aquesta persona qui era ella i li va dir "que el Fiscal acusa i qui jutja és el jutge". En aquest moment, sempre segons la versió de Magaldi, el Mosso va "enviar" a aquest ciutadà amb la resta de manifestants.

Magaldi acaba el seu relat dient: "Els segons en què m'he quedat dempeus, aguantant els insults, ha volgut ser un acte de dignitat d'una representant d'una institució de l'Estat".

Davant aquesta situació, la Fiscalia General de l'Estat ha fet un comunicat en què lamenta l'incident d'assetjament a Magaldi, per part, diuen, d'un grup de radicals. Al comunicat també hi diu que la Fiscalia General està preocupada pels intents que consideren que existeixen per pressionar la justícia a través de la violència i l'insult i recorda la necessitat de respectar la vigència de l'ordenament jurídic.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?