Miércoles, 27 de Octubre de 2021

Otras localidades

"La radio nos quita horas de prisión"

El 'Què t'hi jugues!' celebra el Dia Mundial de la Ràdio al centre penitenciari Ponent, on els interns gestionen l'emissora Ràdio Ona-One

"La radio nos quita horas de prisión"

CP Ponent

La radio nos quita horas de prisión”. Així de contundent ha estat el missatge que el Claudio, un jove intern, ens ha transmès durant l'edició especial del “Què t'hi jugues!” des del centre penitenciari Ponent amb motiu del dia mundial de la ràdio.

A moltes cel·les hi ha un transistor de ràdio que competeix amb la televisió: "Aquí se trata de que el tiempo pase rápido y se agradece que la radio se nos acerque porque no suele ser habitual que los de fuera quieran venirnos a ver”, ens diu un altre reclús.

L'Èric, potser el més jove dels 82 interns del mòdul 7, adverteix que la solitud és el principal enemic i que la ràdio els ajuda a combatre-la, en un centre on -com succeeix a la majoria- no tenen ni Internet ni diaris. Els interns, durant aquest 'Què t'hi jugues!' especial, atenen i participen al debat sobre el partit del FC Barcelona a París contra el PSG.

També el taller de “Ràdio Ona-One” els hi reporta beneficis: "Nos ayuda a desinhibirnos y saca lo mejor de cada uno”. L'emissora, que a Lleida s'escolta al 90,8 de la FM, és fruit sobretot de l'empenta de l'educador Diego Rico, que fa 25 anys va fundar Ràdio Ona-One agafant com a referència el projecte de la Model i de Carabanchel.

L'Albert, un dels interns del CP Ponent, ens parla de l'esport com a via d'integració dins la presó: "Aquí també l'esport és vehicle de convivència intercultural i interracial”. I el Daniel ens emociona amb la seva versió d'"A puro dolor", una cançó molt especial pels interns del CP Ponent.

En sortir de l'auditori, un grup d'interns -que esperen per sopar a les escales i passadissos de l'estructura radial del centre, pròpia dels anys cinquanta- ens sorpèn amb un aplaudiment de reconeixement a tot els integrants del programa. Ens volen agrair, diuen, que aquesta tarda hagi estat més curta i amena que de costum.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?