Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

CAS LANDSTREET

La batlle bloqueja 129 comptes de directius, empresaris i assessors de BPA pel cobrament de comissions de la caixa b

Entre d'altres, hi ha Joan Pau Miquel, Higini Cierco, Meritxell Mateu, Santiago de Rosselló, Cristina Lozano o Pablo Laplana

La suma de diners bloquejats supera els 46 milions d'euros

La batlle bloqueja 129 comptes de directius, empresaris i assessors de BPA pel cobrament de comissions de la caixa b

Arxiu (ANA)

La batlle instructora del cas Landstreet -la causa separada de BPA referent a l'anomenada caixa B del banc-  ha ordenat el bloqueig immediat de 129 comptes d'exdirectius del banc, empresaris i el que anomena prescriptors entre els que es troben empresaris, assessors i advocats del país.

Entre els comptes que ordena bloquejar, hi ha els de l'exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel i el d'un dels accionistes majoritaris de l'entitat, Higini Cierco, a qui la instructora atribueix el cobrament de més de mig milió d'euros de la societat pantalla panamenya (en concret 648.500 euros).

S'hi troben al llistat altres exdirectius de BPA com Santiago de Rosselló, Xavier Campos, Cristina Lozano i Pablo Laplana.

També s'ordena el bloqueig del compte de Meritxell Mateu qui va cobrar 48.000 euros d'aquesta societat sense justificar, segons consta a l'aute de la batlle del passat 17 de febrer i al que ha tingut accés la SER.

Còpia de l'aute de la batlle instructora del cas Landstreet que ordena el bloqueig de 129 comptes vincultats a la causa i el control d'altres 24 / Ràdio SER Andorra

Hi ha d'altres afectats, com ara l'assessor i empresari Pere Augé o l'advocat Jesús Betriu.

En total el bloqueig afecta a més de 46 milions d'euros.

A més ordena el control d'altres 24 comptes bancaris d'exdirectius i exempleats de BPA entre els quals el propi Joan Pau Miquel.

La batlle Canòlich Mingorance pren la mesura en considerar que els delictes comesos són molt greus i n'atribueix, entre d'altres, el d'administració deslleial, falsedat documental , defraudació i blanqueig.

L'aute classifica els comptes en tres categories segons la relació que mantenien amb BPA i amb la societat pantalla.

En el primer capítol engloba directius i empleats de BPA i s'hi troben Joan Pau Miquel, Higini Cierco, Xavier Mayol, Santiago de Rosselló, Xavier Campos, Cristina Lozano o Pablo Laplana entre d'altres. En total, i segons l'aute, haurien cobrat de Landstreet fins a un total de 26 alts càrrecs i empleats del banc per un valor superior als 22 milions d'euros. Destaquen els 12 milions percebuts per Joan Pau Miquel en concepte de soci de Landstreet, una de les partides més altes.

També hi figuren empleats com ara Francesc Xavier Feliubadaló, un dels impulsors de la cooperativa Raiffeisen, qui va percebre 35.000 euros en pagaments en efectiu de primes entre 2011 i 2013.

En el segon capítol, s'hi troben les persones físiques i jurídiques que van rebre traspassos injustificats o comissions, entre les quals hi ha l'exconsellera general Meritxell Mateu qui va cobrar 48.000 euros de Landstreet per uns suposats assessoraments que no han estat justificats, segons consta a l'aute. En total hi figuren 7 persones físiques i jurídiques i el valor total dels pagaments ascendeix a més de 3 milions d'euros.

I en el tercer apartat, s'hi inclouen les persones físiques o jurídiques que van percebre comissions en tant que prescriptors i engloba un total de 93 titulars entre els quals l'assessor i empresari Pere Augé o l'advocat Jesús Betriu. En total, el valor ascendeix a prop de 20 milions d'euros.

Tots els comptes han estat bloquejats pel valor que s'atribueix al cobrament de les comissions.

Per altra banda, la batlle també ordena el control dels comptes bancaris a Andorra de 24 directius i empleats de BPA entre els quals els de l'exconseller delegat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?