Miércoles, 21 de Abril de 2021

Otras localidades

La veu de l’home que va matar dos agents rurals

La Cadena SER ha tingut accés als enregistraments de les converses telefòniques que Ismael Rodríguez va mantenir amb l’112 i amb els Mossos d’Esquadra. Un document esfereïdor

Ismael Rodríguez, envoltat d'agents dels Mossos d'Esquadra, en la reconstrucció dels fets al vedat d'Aspa

Ismael Rodríguez, envoltat d'agents dels Mossos d'Esquadra, en la reconstrucció dels fets al vedat d'Aspa / EFE

La trucada al 112

La trucada al telèfon d'emergències es produeix a les 11.39h del matí del dissabte 21 de gener, i segons l'auto de presó provisional que va emetre el jutge, l'acusat, Ismael Rodríguez, va declarar que va ser cap a les 10.50h que els agents rurals es van dirigir cap a ell, quan li van donar el "bon dia", i li van demanar que "descarregués l'arma" Per tant, almenys, i a falta de més informes pericials, hauria transcorregut, uns 45 minuts entre els trets i la trucada al telèfon d’emergències.

En aquesta trucada al 112, Ismael Rodríguez els diu que "estava caçant, i han vingut els dos agents rurals", que "m'he posat molt nerviós" i "estan morts, els dos", i que "he estat jo". El 112 traspassa la trucada als Mossos. Quan aquests li demanen com havia anat, i si havia estat un accident, ell respon: "Noo, no ho sé. M'han vingut, m'he posat nerviós, i no sé perquè he reaccionat així".

El recordatori del testimoni dels companyes de cacera

Els 4 companys de cacera d'Ismael Rodríguez, l'autor confés de matar a trets dos agents rurals el passat 21 de gener, en el seu testimoni davant del jutge, el passat 13 de febrer, van assegurar que no van veure res i que no es van atansar fins al lloc del doble crim. Segons van explicar els advocats de les parts que s'han personat com acusació -les famílies i l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya- van declarar que no van ser conscients del llarg període de temps que va passar fins que l'acusat va trucar al 112.

En opinió de Pau Simarro, advocat dels famílies dels agents morts, el llarg interval de temps que passa entre els trets i la trucada és per què "l’autor, en un primer moment, el que té clar és que vol marxar i són els altres, -els companys de cacera-, els que li diuen ‘no, no, no, d’aquí no hem de marxar; Hem de trucar al 112 i veure si estan morts i si els podem socórrer" va assenyalar el lletrat després de les declaracions dels companys. Segons Pau Simarro, els companys van explicar al Jutge que "li van preguntar fins a cinc vegades i que els va dir que sí que estaven morts. ‘I com és que estan tan segur? Home, perquè els he tirat a molt poca distància. I quant és aquesta poca distància? Doncs dos-tres metres i a més a més, els he tirat al cap. Estan morts segur” El jutge els va recriminat perquè no van fer res quan l'acusat els va explicar els fets i que ells van respondre que no volien veure els cadàvers dels agents per no patir algun tipus de seqüela. I segons l’advocat de l’Associació d’agents rurals, Albert Requena, als seus companys, "no se'ls pot imputar el delicte d'omissió del deure de socors" per què els agents ja eren morts.

Llibertat en càrrecs per al propietari de l’escopeta.

Avui el jutge que instrueix el cas, ha decretat llibertat amb càrrecs per al titular de l'escopeta amb que es va cometre el crim dels dos Agents Rurals en el vedat d'Aspa. L'amic del caçador homicida ha reconegut que no va pagar res per l'escopeta quan li va transferir per què tenia la llicència caducada, i, l'autor confés no volia que la Guàrdia Civil li confisqués les armes.

Dos dies abans que Ismael Rodríguez anés a caçar al vedat d'Aspa, ell i el seu amic -a qui li havia venut l'escopeta- havien caçat plegats. L'amic ha dit que es va descuidar l'escopeta al vehicle de l'autor confés del doble crim, i que malgrat la insistència en què li retornés aquest no ho va fer. Segons l'advocat de l'associació d'agents rurals personada, Albert Requena, la declaració del titular de l'arma ha estat confusa a l'hora d'explicar perquè va posar l'escopeta al seu nom, juntament amb altres dues armes, per a que no se'ls quedes la Guardia Civil, ja que el caçador homicida tenia les llicències caducades. El titular de l'arma ha quedat en llibertat amb càrrecs com a presumpte cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil li ha imposat una sanció i li ha retirat totes les armes que tenia al seu nom.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?