Últimas noticias Hemeroteca

Agricultura espera des de fa mesos un aclariment sobre les competències al riu Ebre per combatre el caragol maçana

En el transcurs d'una compareixença de la directora general d'Agricultura al Parlament, els partits polítics del Parlament català han reclamat més coordinació i inversió en la lluita contra la plaga

Imatge d'arxiu d'un grapat d'exemplars adults de caragol massana al terme municipal de l'Aldea. /

El departament d’Agricultura ha demanat als grups polítics del Parlament que facin pressió perquè l’Estat clarifiqui les competències de la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre al riu per poder traçar en aquest àmbit un pla més eficaç de combat contra el caragol maçana.

Ara fa uns dies, la directora general d’Agricultura, Teresa Masjuan, ja va avançar en declaracions a Ràdio Ebre que s’havia demanat a l’Advocacia General de l’Estat que clarifiqués les competències al riu Ebre.

En una compareixença al Parlament, ha aprofundit més i ha desvetllat que fa 9 mesos que van plantejar els dubtes a l’Estat i encara no han rebut resposta.

“Ens trobem amb que no sabem de qui és competència el riu. Ningú ens ha sabut respondre encara. No només pel tema de la navegabilitat sinó també en les competències de poder entrar dins al riu i traure postes de caragol maçana”, ha dit la directora general en comissió parlamentària.

Des de les files del PPC se l’acusava d’intentar desviar l’atenció sobre les responsabilitats del Govern català per l’expansió de la plaga al Delta de l’Ebre.

“La plaga està ubicada al Delta i la competència és del departament d’Agricultura. Dir el que ha dit quan a sobre tenen finançament del ministeri d’Agricultura ratlla la deslleialtat”, es queixava el diputat del PPC Sergio Santamaria.

Des dels partits polítics de l’oposició es coincidia a reclamar que hagi una major coordinació entre administracions. També reivindiquen que es destinin més pressupost a la lluita contra el caragol.

En la seua compareixença al Parlament, la directora general d’Agricultura també confirmava que es començarà a treballar en un estudi per intentar reconduir la mesura de la sectorització dels camps per frenar la plaga i que es busquen solucions per facilitar l’accés a la saponina, un producte que s’ha mostrat eficaç contra el caragol però que ara només es pot aconseguir gràcies a una autorització excepcional que s’ha de tramitar cada sis mesos.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?