Jueves, 22 de Abril de 2021

Otras localidades

DEBATE 4-M EN LA SER DEBATE 4-M EN LA SER Àngels Barceló modera el debate del 4-M: abre Pablo Iglesias y cierra Mónica García

Avala els nomenaments a dit

La jutgessa del contenciós administratiu 1 de Girona avala els càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Girona que la CUP va portar a judici

Lluc Salellas (esquerre) i Laia Pèlach (centre), regidors de la CUP a l'Ajuntament de Girona.

Lluc Salellas (esquerre) i Laia Pèlach (centre), regidors de la CUP a l'Ajuntament de Girona. / ACN

La jutgessa del jutjat contenciós administrariu 1 de Girona ha desestimat la demanda que la CUP va presentar contra l'equip de govern de l'Ajuntament per haver contractat a dit càrrecs de confiança per fer feines de gerència, tècniques i de direcció en places de personal eventual que, segons la CUP, haurien d'estar reservades a funcionaris que obtenen la feina en base "als seus mèrits".

Sobre els vuit càrrecs nomenats en l'època en la que l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, era alcalde, la jutgessa diu que, tingui raó o no la CUP, a dia d'avui ja no es pot entrar a analitzar la seva il·legalitat perquè els càrrecs van cessar amb la renúncia de Puigdemont.

A més, la jutgessa recorda que la CUP es va abstenir quan l'actualització d'aquests càrrecs de confiança va arribar a ple el desembre de 2015. Per tant, afegeix "s'ha de considerar que va ser un acord consentit".

La jutgessa sí que es pronuncia sobre la legalitat d'un altre nomenament. El d'Ana Rodríguez, designada ja durant el mandat de Marta Madrenas i a proposta del PSC. En aquest cas també tomba la demanda de la CUP per impugnar aquest nomenament i, afegeix, que la creació d'aquest càrrec de confiança reuneix les condicions que estableix la llei. Per tant, sentencia que no s'ha fet en frau de llei.

La tinenta d'alcalde de Règim Interior, Maria Àngels Planas, diu que estan "satisfets" amb la sentència que els "dona la raó" i demostra que la contractació s'ha fet "bé". Demana a la CUP que deixi de "judicialitzar la política" municipal:

HI HAURÀ MÉS SENTÈNCIES

El mateix jutjat s'haurà de proununciar properament sobre el nomenament d'altres càrrecs de confiança designats per l'equip de govern a l'Ajuntament de Girona i que la CUP també ha demandat.

Ara mateix, l'equip de govern de Girona, format pel PDeCat i PSC, té cinc càrrecs de confiança.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?