Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

La T-Mobilitat costarà 12 milions d'euros més del previst

El Mobile World Congress ha mostrat com seran les validadores i les formes de pagament del nou sistema tarifari

Pla detall d'una T-Mobilitat en contacte amb el mòbil, amb una aplicació que permet veure el consum que queda dins la targeta / ()

La implantació de la T-Mobilitat, el nou sistema de pagament del transport públic, costarà 82 milions d'euros, un 17 per cent més del preu d'adjudicació. El conseller de Territori, Josep Rull, ha assegurat que aquest increment del cost està justificat per la millora de les prestacions del projecte i pel retard que això ha comportat.

Rull ha explicat que els 12 milions de més que s'aportaran a l'empresa privada SOCMOBILITAT (la societat que s'encarrega de la implantació del projecte) sortiran de l'estalvi que aportarà a les administracions el nou sistema de pagament.

El conseller de Territori ho ha dit al Mobile World Congress on s'han presentat com seran les validadores i els sistemes de pagament que substituiran les actuals targetes de cartró. Josep Rull ha assegurat que aquesta és la "segona gran revolució en el sistema de transport públic", després de la integració tarifària.

La T-Mobilitat suposarà una revolució en la manera d'entendre les tarifes del transport públic: a l'àrea metropolitana de Barcelona desapareixeran les zones actuals i es crearà una tarifa plana. Fora d'aquesta àrea es pagarà per quilòmetre recorregut i en tots dos casos, el preu serà més barat quants més viatges es facin.

A nivell tecnològic, desapareixen les bandes magnètiques i se substitueixen per xips. Això vol dir que ja no caldrà introduir la targeta en les màquines validadores. De fet, la T-Mobilitat serà un suport de plàstic contactless que funcionarà només apropant-lo a la validadora i també es podrà pagar amb el telèfon mòbil o amb una targeta de crèdit.

En el darrer trimestre d'aquest any hi haurà una prova pilot, però serà purament tecnològica, amb l'actual sistema de tarifes. El nou sistema es començarà a implantar a finals del 2018 a l'àrea metropolitana i s'estendrà a tot Catalunya al llarg del 2019.

La regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha destacat que la T-Mobilitat és una eina que permetrà bonificar els usuaris que més utilitzin el transport públic. I celebra que la Generalitat hagi accedit a incrementar el control públic de les dades que genera aquest sistema. I també que cap entitat bancària tingui l’exclusivitat de la venda per internet dels títols de transport.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?