Lunes, 17 de Mayo de 2021

Otras localidades

Funcionaris sense paraigües davant d’un referèndum

La CUP dóna per fet que els funcionaris que participin en l'organització del referèndum no estaran protegits i no comparteix alguns discursos de Junts pel Sí que es crearà un instrument màgic que ho arreglarà tot

Urna i paperetes utilitzades per al 9-N

Urna i paperetes utilitzades per al 9-N / Arxiu ACN

La CUP dóna per fet que els funcionaris que participin en l'organització del referèndum no estaran protegits per la llei. En un text que els anticapitalistes han enviat a la militància, deixen clar que els treballadors públics que hi col·laborin hauran de desobeir i demanen a Junts pel Sí que deixin de vendre que tindran cobertura legal perquè no serà així.

Els cupaires no comparteixen el discurs, diuen, que hi haurà una mena de panacea jurídica que ho arreglarà tot i que permetrà cobrir els funcionaris amb un instrument que permeti el pas de la llei espanyola a la catalana i que la política ho resoldrà tot. Els anticapitalistes consideren que el procés tindrà legitimitat democràtica, però adverteixen, dins d'un marc de legalitat intervinguda per l'Estat. Per això, creuen que hi haurà d'haver més mobilitzacions i desobediència, per exemple a una possible impugnació del Tribunal Constitucional.

A més, afegeixen que, en els propers mesos, el full de ruta independentista pot patir més canvis. i de fet, divergeixen de Junts pel Sí que el referèndum hagi de formar part de la llei de transitorietat jurídica. Creuen que haurien de ser dues lleis diferents, per fer primer el referèndum i, si es guanya, establir la legalitat catalana. Sigui com sigui, asseguren que treballaran per garantir que se celebra una consulta independentista i avisen que no la canviaran per unes eleccions, diuen, rebin l'adjectiu que rebin.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?