Miércoles, 28 de Octubre de 2020

Otras localidades

El mosquit tigre s'expandeix cap a l'interior

La xarxa ciutadana de control del mosquit tigre, MOSQUITO ALERT -que funciona mitjançant una aplicació de mòbil- confirma que l’insecte avança cap a l'interior. A més de la meitat de les comarques de Girona està plenament implantat i no només a la costa. El 2016 es van enviar més de 600 observacions de possible mosquit tigre des d'aquí i el 40% van quedar perfectament validades.

Mapa de les observacions de 2016.

Mapa de les observacions de 2016. / Imatge: Mosquito Alert

Ara mateix hi ha més de 30.000 persones a tot l'estat que tenen descarregada aquesta aplicació, la majoria a la costa catalana, on fa més temps que està implantat.

Segons un dels responsables del projecte, Frederic Bartomeus, el 2016 hi va haver unes 2.000 observacions noves a tot Catalunya, de les quals, unes 600 es van fer des de les comarques de Girona.

Observacions que confirmen que aquí està plenament implantat (ja n’hi ha a més de la meitat de poblacions) i que segueix avançant cap a l'interior.

Frederic Bartomeus, responsable de Mosquito Alert / Mosquito alert confirma l'expansió del mosquit tigre cap a l'interior

Gairebé 1 de cada 3 observacions es van fer des de l'àrea urbana de Girona i la proporció dels avistaments a les zones de costa s'hi aproxima molt.

Bartomeus diu que donen especial valor a la qualitat dels avistaments ja que, des de fa dos anys, el 40% de la informació que els arriba queda perfectament validada per l'equip d'especialistes que contrasta la informació.

El 2016, l'apliació també va permetre identificar mosquit de la febre groga per primer cop; de moment, amb uns resultats molt testimonials.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?