Domingo, 24 de Septiembre de 2023

Otras localidades

El mosquit tigre s'expandeix cap a l'interior

La xarxa ciutadana de control del mosquit tigre, MOSQUITO ALERT -que funciona mitjançant una aplicació de mòbil- confirma que l’insecte avança cap a l'interior. A més de la meitat de les comarques de Girona està plenament implantat i no només a la costa. El 2016 es van enviar més de 600 observacions de possible mosquit tigre des d'aquí i el 40% van quedar perfectament validades.

Mapa de les observacions de 2016.

Mapa de les observacions de 2016. / Imatge: Mosquito Alert

Ara mateix hi ha més de 30.000 persones a tot l'estat que tenen descarregada aquesta aplicació, la majoria a la costa catalana, on fa més temps que està implantat.

Segons un dels responsables del projecte, Frederic Bartomeus, el 2016 hi va haver unes 2.000 observacions noves a tot Catalunya, de les quals, unes 600 es van fer des de les comarques de Girona.

Observacions que confirmen que aquí està plenament implantat (ja n’hi ha a més de la meitat de poblacions) i que segueix avançant cap a l'interior.

Frederic Bartomeus, responsable de Mosquito Alert / Mosquito alert confirma l'expansió del mosquit tigre cap a l'interior

Gairebé 1 de cada 3 observacions es van fer des de l'àrea urbana de Girona i la proporció dels avistaments a les zones de costa s'hi aproxima molt.

Bartomeus diu que donen especial valor a la qualitat dels avistaments ja que, des de fa dos anys, el 40% de la informació que els arriba queda perfectament validada per l'equip d'especialistes que contrasta la informació.

El 2016, l'apliació també va permetre identificar mosquit de la febre groga per primer cop; de moment, amb uns resultats molt testimonials.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?