Domingo, 27 de Septiembre de 2020

Otras localidades

ECONOMIA

L'impacte econòmic del futur macro complex serà de 5.400M d'€ anuals

Un estudi de la URV analitza els efectes que provocarà la construcció un cop funcioni a ple rendiment i quin impacte tindrà per la Costa Daurada a tots els nivells.

Terrenys en els que s'ha d'aixecar el futur macro complex.

Terrenys en els que s'ha d'aixecar el futur macro complex. / ACN

El futur macro complex d’oci i turístic de la Costa Daurada serà un revulsiu econòmic i turístic pel territori. Aquesta és una de les principals conclusions genèriques d’un estudi de la URV que analitza l’impacte que tindrà per la Costa Daurada.

A nivell econòmic, l’impacte anual serà de 5.400 M d’€. Pel que fa a la creació d’ocupació, durant la construcció es crearan 12.000 llocs de treball, i un cop funcioni a ple rendiment es generaran entre 2.000 i 4.000 places per a tot tipus de perfils professionals, des de l’hosteleria fins al màrqueting.

Canvi de perfil

Anualment hi haurà més de 3 milions de visitants i les pernoctacions al Camp de Tarragona incrementarien un 20%. El macro complex també ajudarà a millorar alguns indicadors turístics. Segons el catedràtic d’economia Juan Antonio Duro, “hi haurà més places hoteleres de qualitat i per tant s’atraurà un altre perfil de turista de classe alta i de negocis; El mercat internacional guanyarà pes i també es desestacionalitzaran les estades, trencant amb un problema endèmic”.

La situació actual

El projecte ja té aprovat el pla director urbanístic. D'altra banda, continua oberta la segona fase del concurs de llicències per tal que les empreses Hard rock, Melco i Grup Peralada presentin les seves propostes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?