Domingo, 26 de Marzo de 2023

Otras localidades

Les assegurances tornen a nivells "assumibles"

Gairebé 3 anys després de l'última modificació de la llei de trànsit -que limita la responsabilitat dels caçadors en els accidents amb animals- els casos en els que la societat de caçadors ha de pagar s'han reduït un 80%. Segons els caçadors, s'havien arribat a pagar 2 milions d'euros per temporada en indemnitzacions. Ara els preus de les assegurances han tornat a nivells assumibles.

Un senglar mort en una carretera catalana.

Un senglar mort en una carretera catalana. / ACN

El 90% d'aquests accidents són amb porcs senglars. Fins a aquest canvi normatiu, qualsevol accident en el que hi havia implicat algun senglar o algun cabirol, era responsabilitat de la societat de caçadors de la zona. Ara només és així quan hi ha batuda o fa 24 hores que n'hi ha hagut.

El president dels caçadors de les comarques de Girona, Narcís Sánchez, diu que s'ha passat d'haver d'assumir entre 500 i 600 sinistres per temporada a un centenar. Això, tot i que els accidents amb animals han augmentat un 7% l'últim any.

I el resultat és que el preu de les assegurances ha caigut en picat. Havien arribat a fregar els 20.000 euros per temporada i societat de caça i s'havia arribat a pagar prop de 2 milions d'euros d'indemnitzacions, només per sinistres.

Narcís Sánchez, president dels caçadors de Girona / Les assegurances de les societats s'han reduït des de la reforma del codi de circulació

Segons Sánchez, entre 2014 i 2015 els preus es van mantenir alts perquè les asseguradores esperaven a veure què deien les primeres sentències; de 2015 a 2016 ja van baixar i aquesta temporada s'ha tornat als nivells abans d'aquesta escalada, que va coincidir amb l'avenç implacable del senglar a gairebé tota la demarcació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?