Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

Millor en un pis que en una residència

Les persones protegides per la Fundació Tutelar de les comarques de Girona que viuen en un pis i fan una vida autònoma fora d'una residència han d'ingressar menys a l'hospital perquè pateixen menys episodis de crisi. Això, segons la Fundació, suposa un estalvi anual de més d'1 milió d'euros pel sistema sanitari.

Josep Maria Solé (esquerra), director de la Fundació Tutelar i Pere Cornellà, president de pimec Girona. /

La Fundació Tutelar atén 799 persones que no estan capacitades per gestionar la seva vida i, d'aquests, 325 viuen en un pis i reben el suport de la fundació. La resta estan en residències o centres sanitaris.

Segons un estudi, els que resideixen en un pis tutelat han d'ingressar menys que els altres a l'hospital per descompensacions.

La Fundació diu que cal apostar pel sistema de pisos, més que per places de residència, perquè milloren la vida dels tutelats i suposen un estalvi d'1 milió d'euros pel sistema sanitari.

Tot i això, Josep Maria Solé, director de la Fundació Tutelar diu que cal implicar més la societat en l'atenció dels discapacitats intel·lectuals. Tenen problemes per trobar propietaris que els lloguin pisos per allotjar-hi persones tutelades:

Josep Maria Solé, director de la Fundació Tutelar / Cal implicar la societat en l'atenció dels discapacitats intel·lectuals

La Fundació Tutelar ha fet un estudi innovador que xifra en més de 10'8 milions d'euros el retorn social que l'entitat genera cada any.

Per cada euro que s'hi inverteix, la fundació en genera gairebé cinc (4'69€) en estalvi hospitalari o en millora del benestar dels seus familiars.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?