Jueves, 04 de Marzo de 2021

Otras localidades

Més places de residència per a menors tutelats

La Generalitat augmentarà les places dels centres de menors tutelats a les comarques de Girona després de set anys sense invertir-hi. La consellera d'Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, reconeix que els centres d'acollida de menors estan sobreocupats

La consellera, Dolors Bassa, durant la visita al centre d'acollida de menors La Misericòrdia a Girona

La consellera, Dolors Bassa, durant la visita al centre d'acollida de menors La Misericòrdia a Girona / ACN

La Generalitat crearà quatre nous centres residencials (CRAE) aquest any a les comarques de Girona i se sumaran als dotze que ja hi ha ara. Suposarà la creació d'una desena de places noves de residència per a menors tutelats i arribaran a les 165 a la demarcació.

La consellera d'Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, explica que la creació dels nous CRAE és necessària per treure pressió als centres d'acollida, on ingressen primer els menors tutelats i hi haurien de viure, com a màxim, sis mesos, tal i com marca la llei, però molts hi estan més mesos perquè no tenen plaça a un CRAE, reconeix Bassa.

A part de la creació de quatre CRAE, la Generalitat també obrirà aquest any cinc pisos més per a joves de més de 18 anys (es passarà de vuit a tretze habitatges i hi haurà més de 43 places). En paral·lel, la Generalitat obrirà el primer CREI a la demarcació, un centre residencial destinat als menors tutelats més conflictius.

La Generalitat també contractarà més personal per a l'atenció dels menors tutelats. En concret, set educadors nous pels centres d'acollida i residencials i cinc professionals per als equips d'atenció a la infància i adolescència.

l territori, es traduirà amb l'obertura del primer centre destinat als menors més conflictius i amb l'ampliació de les residències i pisos per a joves. "Això ens permetrà esponjar els que tenim actualment", ha precisat la consellera.

A les comarques de Girona, hi ha 632 menors tutelats per la Generalitat i d'aquests 269 viuen en centres, fora del nucli familiar. 200 menors estan amb familiars propers i 140 viuen amb una família adoptiva.

NOU CENTRE D'ACOLLIDA DE MENORS A GIRONA

El nou centre d'acollida de menors al Puig d'en Roca de Girona, que substituirà el centre d'acollida de Juià, s'estrenarà el 2 de maig i tindrà vint places per a nois d'entre 12 i 16 anys.

La Generalitat nega que es tracti d'un macrocentre i la consellera Dolors Bassa ha insistit que aquesta nova llar d'acollida estarà "del tot separada" i serà un edifici annex de la llar de la Misericòrdia, situada al Puig d'en Roca, on hi viuen en acollida 35 menors, encara que té només capacitat per trenta.

El Síndic va alertar a la Generalitat que el trasllat del centre de Juià al Puig d'en Roca a Girona, suposava la creació d'un "macrocentre" que vulneraria els drets dels menors acollits. Bassa diu que el nou centre serà totalment "independent" del de la Misericòrdia i afegeix que així li han comunicat al Síndic, a l'Ajuntament de Girona i als treballadors del centre que critiquen aquest trasllat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?