Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 23 de Julio de 2019

Otras localidades

La CUP demana la dimissió d’Anna Aragonès al Consell Comarcal

Aragonès, consellera del PDCAT al Consell Comarcal del Baix Camp hauria estat cobrant irregularment 200 euros mensuals des del 2015. La CUP ha portat el cas a Fiscalia.

Marta Llorens i Pere Campíñez, consellers de la CUP. /

La CUP reclama la dimissió d’Anna Aragonès. L’alcaldessa de Riudecols i Consellera del Consell Comarcal del Baix Camp va estar cobrant fins el passat mes de febrer sous de les dues administracions. Segons els càlculs de la CUP hauria cobrat 200 euros de més cada mes.

Pere Campíñez, portaveu de la CUP al Consell Comarcal, ha explicat que toca ‘demanar explicacions i responsabilitats al Govern Comarcal sobre aquestes males praxis que ja venim denunciant des del mes de desembre’. Per això reclama també al president Joaquim Calatayud que es pronunciï, després que dues conselleres del seu grup polític hagin comès presumptament irregularitats en el cobrament dels salaris.

La CUP reclama també transparència perquè els ha costat trobar una ‘informació que hauria d’estar penjada al web de transparència tal i com recull la llei autonòmica de bon govern i transparència’, afegeix Campíñez.

A la Fiscalia

Més enllà de reclamar la dimissió d’Aragonès i d’exigir explicacions al president del Consell Comarcal, els cupaires també han presentat un escrit a la Fiscalia de Reus pels possibles delictes que es poden haver comès al sí de l’ens comarcal.

El cas d’incompatibilitats de cobrament de sou s’explica perquè Aragonès tenia, abans de fer-se públic l’embolic, una dedicació exclusiva del 100% com alcaldessa de Riudecols i, per tant, en el Consell Comarcal hauria de cobrar només dietes i no el 20% de salari que s’hauria embutxacat.

Segon cas aquest mandat

El cas d’Aragonès el va destapar la Cadena SER després que Mercè Dalmau, regidora de Turisme de Cambril i consellera també del PDCAT al Consell Comarcal del Baix Camp, donés explicacions públicament sobre el sobresou que va cobrar.

Dalmau va cobrar un 12% més del que permet la llei. Davant aquests dos casos, la CUP remarca que ‘son les pròpies persones les que han incomplert la declaració de bens i compatibilitats que han de presentar a l’inici de tot mandat’. Campíñez ha recalcat que Aragonès ‘no va presentar la declaració que és un requisit indispensable per prendre possessió’.

Per la seva part, la CUP assegura que l’acceptació de Dalmau i Aragonès ‘posen de manifest la impunitat i l’oasi comarcal de l’en municipal’. Marta Llorens, portaveu dels cupaires ha afegit que ‘en cap moment se’ns ha donat la possibilitat d’entrar als consells d’administració de les empreses del Consell Comarcal’ i ho atribueix a les ‘ganes de fiscalitzar la bona manera de funcionar d’aquests espais’. ‘Segurament descobriríem aquesta opacitat que s’està percebent dins d’aquest òrgan supramunicipal’ ha afegit la portaveu.

Llorens ha criticat el ‘bonisme’ d’ambdues conselleres comarcals ‘no tot es redueix a retornar uns diners sinó que és atemptar contra la llei’. A més, ha titllat de criticable les declaracions a les xarxes social de la consellera Aragonès on minimitzava la quantitat que havia de retornar, ‘hi ha moltes persones que 200 es fins i tot la meitat del que poden cobrar amb un subsidi sigui de discapacitat sigui de l’atur’.

Finalment, Llorens ha lamentat que el Consell Comarcal presentes un document alternatiu, a la comissió de transparència, per a que els consellers i conselleres declarin els bens a l’inici de cada mandat. ‘És criticable que ho hagin de fer 1 anys després de començar el mandat’ ha conclòs.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?