Lunes, 25 de Enero de 2021

Otras localidades

CAS INNOVA

El jutge investiga si Traiber va finançar la campanya de CiU a Reus

El sumari recull que l'empresari Luis Márquez, administrador de la companyia, podria haver contribuït econòmicament l'any 2011 a la campanya electoral de l'actual alcalde, Carles Pellicer. I ho hauria fet a canvi de recuperar els contractes que havia perdut.

Instal·lacions de Traiber.

Instal·lacions de Traiber. / ACN

Nou gir judicial del cas INNOVA: el jutge Diego Álvarez de Juan investiga ara si l’empresa Traiber va finançar la campanya de CiU a les eleccions municipals del 2011 a canvi d’afavorir les vendes de pròtesis –uns productes que van ser retirats del mercat per defectuosos i que van afectar a 6.000 pacients de tot l’Estat -.

Segons el sumari al que ha tingut accés l’agència EFE, l’empresari Luis Márquez, administrador de la compañía, hauria pagat una quantitat econòmica elevada per la campanya de l’actual alcalde, Carles Pellicer. A canvi volia recuperar els contractes que havia perdut a SAGESSA, després que el cap de traumatologia alertés de la mala qualitat de les pròtesis. 

Tot plegat ho destapa Josep Prat, un dels principals imputats en el cas INNOVA, qui fa uns mesos va arribar a un acord amb el jutge per explicar tota la seva versió dels fets. Segons Prat, després de les eleccions es van reunir a l'Ajuntament Pellicer, la primera tinent d'alcalde Teresa Gomis, Márquez i el mateix Prat. Gomis hauria demanat a Prat que se li tornés el favor a Márquez a través del grup SAGESSA, és a dir, que els hospitals Sant Joan de Reus, Comarcal de Móra i Amposta compressin les pròtesis que fabricava Tràiber i que la influencia s’estengués per tot Catalunya a través de consellers de la Generalitat.

Més de 6.000 afectats per les pròtessis defectuoses

Tràiber havia estat proveïdor de SAGESSA entre els anys 2007 i 2011, però el cap de traumatologia va alertar de la manca de qualitat dels productes de la marca. El doctor va declarar davant el jutge que havia rebut pressions per part de Teresa Gomis i de Marc Arza, regidor aleshores de promoció econòmica, per tornar a contractar a Traiber. L'empresa va tornar a ser proveïdora dels centres gestionats per SAGESSA al cap de poc temps. 

En total, l'Hospital Sant Joan de Reus concentra 1.400 dels 6.000 pacients afectats per les pròtesis defectuoses de Tràiber, procedents de diferents comunitats autònomes de tot l’Estat.

El jutge atribueix a Màrquez, a Gomis i a Arza delictes societaris i contra la salut pública, falsetat documental i blanqueig de capitals.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?