Últimas noticias Hemeroteca

La PDE alerta que l'acord de Rialb obre el precedent per dur l'aigua de l'Ebre a Barcelona

La Plataforma concentra una cinquantena de persones a les portes de la delegació del Govern a l'Ebre i anuncia que es plantejaran noves mobilitzacions en la XV assemblea del moviment social, que es farà el 22 d'abril a Tortosa

Els portaveus de la PDE, en la protesta davant la delegació del GOvern català a les Terres de l'Ebre. /

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha concentrar una cinquantena de persones a les portes de la delegació del Govern català a les Terres de l’Ebre, al carrer Moncada de Tortosa.

Part dels concentrats davant la delegació del Govern. / Sonia Castelló

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, la PDE ha afirmat que no té “res a celebrar” i han reclamat la paralització del projecte que contempla dur aigua de l’embassament a Rialb a una trentena de municipis, dels quals alguns es troben a les conques internes de Catalunya. És a dir, fora de la conca de l’Ebre.

La Plataforma ho té clar: aquest projecte és un transvasament. La concentració s’ha produït poc després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagués reconegut al Parlament que el projecte de Rialb és un transvasament.

La PDE ha repartit folletons on expliquen la seua oposició a l'acord de Rialb. / Sonia Castelló

“No es un transvasament a Barcelona, però primer han de començar pel principi. Després s’anirà més avant i al final s’arribarà a Barcelona”, li ha replicat al president Matilde Font, portaveu de la PDE.

“El nostre problema és que nosaltres no volem que es faci cap transvasament de l’Ebre. Ja tenim el de Tarragona i ja en tenim més que suficient. Ja fa temps que estem dient que a Tarragona tenen els aqüífers en molt bon estat i que, per tant, ara es podrien començar a replantejar l’assumpte que l’aigua vagi retornant cap aquí”, ha afegit Font.

La Plataforma ha advertit el president català que el projecte de Rialb resta legitimitat per oposar-se a les reivindicacions d’aigua de l’Ebre que arriben del Llevant espanyol.

Joan Antoni Panisello, portaveu de la Plataforma, ha avançat que “estarem al peu del canó i lluitarem contra això”.

“ El problema no és que s’obri l’aixeta. No són pocs pobles o pocs metres cúbics: el problema és que s’estableixin precedents. Tornarem a aquell precedent de “Agua para todos”, ha lamentat Panisello.

La Plataforma ha avançat que el proper 22 d’abril es farà la quinzena Assemblea General de la Plataforma i que aquí plantejaran mobilitzacions per oposar-se a aquest nou transvasament.

En les setmanes prèvies a l’assemblea, la plataforma també es vol reunir amb els partits polítics amb representació a l’Ebre per saber amb quins suports polítics compten.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?